Izteiksmīgs akcents - ziedu motīvi mājokļa dizainā

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Houzz/Publicitātes foto

Tuvojoties pavasarim, tā vien gribas mājoklī atdzīvināt dabas burvību. Līdz ar šā gada karstāko interjera tendenci - maksimālismu - nemainīgu aktualitāti ir saglabājuši ziedu motīvi, kas lieliski izcelsies gan tapešu rakstos, gan uz aizkariem, gan arī pat uz mēbelēm.  Lūk, amerikāņu izdevuma Houzz idejas, kā mājoklī atmodināt pavasari. 

Milzu ziedi 

Varētu šķist, ka ziedu raksti ir vecmodīgs interjera elements - parasti puķainas tapetes bija vecmāmiņu dzīvokļos, taču tagad ziedu raksti var būt tieši pretēji - moderns akcents. Modernākam izskatam izvēlies tapetes ar lieliem un izteiksmīgiem ziediem. Ar šādu tapeti noklāj vienu no sienām, bet pārējās atstāj neskartas - lai neradītu pārblīvētu izskatu, centies pārējām sienām izvēlēties gaišus vai tapešu rakstam pieskaņotus toņus. 

Krāsu buķete 

Jo vairāk krāsu ir ziedu rakstos tapetēs, jo lielākas ir iespējas telpā izkārtot dažādus akcentus. Relatīvi abstraktas tapetes sastāvēs no vairāk nekā četriem krāsu toņiem. Ja nevēlies izcelt vienu no sienām, eksperimentē ar dekoriem, piemēram, kā bāzi ņem krāsainus spilvenus un košus atpūtas krēslus vai dīvānus. 

Nost ar blāvumu

Ziedu motīvi ir lielisks veids, kā telpās ieviest šobrīd aktuālos toņus, proti, 2019. gada krāsu - koralli. Ar krāsām balansē latviešu mājokļos tik ļoti populāro skandināvu askētismu - gaišos un neitrālos toņus atvasini ar viegliem ziedu rakstiem rozīgajos toņos vai izvēlies tapetes ar zaļiem, ziliem vai violetiem ziediem. 

Starp citu - ziedu motīvi šogad nav tikai sienu akcents, bet tos var izmantot pat pavisam neierastās vietās. Piemēram, izvēlies ziedu rakstus izlietnei un tādējādi radi dinamiku tumšā interjerā. 

Saglabā svaigumu

Amerikāņu izdevuma Houzz eksperti atklāj, ka galvenā nianse, kā neļaut ziedu rakstiem "novecināt" telpu, ir tos izmantot nelielās devās. Iekārtojot plašāku telpu, izvairies no ziedu rakstu izmantošanas uz visām sienām vai plašākiem dekoriem, piemēram, milzīgiem aizkariem. Tā vietā atsvaidzini interjeru ar nelieliem dekoriem vai viena noteikta elementa izdaiļošanu, piemēram, nelielu žalūziju, mēbeles, centrālās sienas vai izvieto kādus noteiktus dekorus. Tas vienlaikus saglabās moderno gaisotni, kā arī piešķirs telpai eklektisku pieskārienu.    

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu