Latvijas pilsonim Īrijā par poļu tautības vīrieša noduršanu pie tirdzniecības centra piespriež mūža ieslodzījumu (5)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Pixabay

Latvijas pilsonim Īrijā par poļu tautības vīrieša noduršanu pie tirdzniecības centra Longfordā piespriests mūža ieslodzījumu, vēsta portāls "baltic-ireland.ie".

Apsūdzētais Latvijas pilsonis Rihards Lavickis atzina, ka nodūris vīrieti, taču apgalvoja, ka ticis izprovocēts, jo starp abiem bijis strīds par 300 eiro parādu. Apsūdzētais atzina savu vainu nogalināšanā bez iepriekšēja nodoma un apgalvoja, ka incidenta brīdī zaudējis paškontroli.

Prokurors iepriekš tiesā norādīja, ka mirušais tikai nesen bija ieradies Īrijā, bet Lavickis tur dzīvo jau kopš 14 gadu vecuma. Laikā, kad notika slepkavība, nestrādāja neviens no iesaistītajiem vīriešiem, bet polis bija sācis pamatīgi lietot alkoholu.

Dažus mēnešus pirms liktenīgās dienas upuris kopā ar vēl kādu vīrieti Lavicki piekāva, izmantojot kasteti, bet vēlāk izsita logu mājoklim, kurā Lavickis dzīvoja kopā ar savu partneri un bērnu. Apsūdzētais izsauca policiju un apgalvoja, ka logu izsitis poļu tautības vīrietis, piebilstot, ka pats šo lietu "atrisinās".

Kā vēsta portāls, neraugoties uz likumsargu brīdinājumu to nedarīt, Lavickis apbruņojies ar nazi un devies vainīgo meklēt. Tiesā viņš apgalvoja, ka vēlējies upuri tikai pabiedēt, taču, sastopoties "aci pret aci", uznācis "prāta aptumsums" un viņš zaudējis paškontroli.

Tiesā iesniegtajos videonovērošanas kameru ierakstos redzams, ka apsūdzētais skrien pie upura ar paceltu roku, kurā ir nazis.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu