RFW 4. diena: Natālija Jansone, Bergs Privé, Amoralle un NARCISS

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
RFW 4.diena: Modes skates
RFW 4.diena: Modes skates Foto: Jānis Škapars/TVNET

Rīgas modes nedēļā trešajā dienā varēja vērot tādas modes skates kā  Natālija Jansone (Latvija), Bergs Privé (Latvija), Amoralle (Latvija), NARCISS by Alise Trautmane (Latvija).

Natālija Jansone 

NJ Studija tika izveidota 1997.gadā, strādājot galvenokārt kā dizaina ateljē tādiem klientiem kā Latvijas Nacionālā opera, Latvijas Nacionālais orķestris, Latvijas olimpiskā komanda, Eirovīzijas dziesmu konkurss un Miss Universe, AirBaltic un vairākas stilīgas Rīgas kafejnīcas un restorāni. Tas attīstījās par individuāla dizaina veidošanu vairākām slavenībām un prominentām personām Latvijā un Eiropā. 2015.gadā uzņēmums mainīja savu darbības virzienu ar spēcīgu uzsvaru uz pret-a-porter un mūsdienīgām modes kolekcijām. Kopš tā brīža, NJ Studija ir uzsākusi arī starptautisku tirgu apgūšanu, regulāri piedaloties Parīzes izstādē “Tranoi Femme” un 2016.gada oktobrī atverot savu showroom Rīgā. Natālijas Jansone tērpi ir kā modes valodas Haiku – eleganti, rezervēti un precīzi piegriezti kā dārgakmeņi. Ar rokām darināti, izmantojot dabiskos materiālus.
 

Bergs Privé

Zīmola Bergs Prive` dizainere Ilze Priede-Kļaviņa kopš 1994. gada ir veikala Bergs radošā direktore. Lielu ietekmi uz dizaineres radošo darbību ir atstājis Francijā un Itālijā pavadītais laiks. Zīmola izveidošana ir dabisks turpinājums veikala Bergs ilggadīgajai darbībai. Veidojot kolekcijas, prioritāte vienmēr ir dabīgie materiāli un lietas, kas nezaudē vērtību. Neatņemama sastāvdaļa ir Latvijā ar rokām austie alpakas, vilnas un lina audumi, piešķirot tiem mūsdienīgu dizainu, savienojot ar augstvērtīgu zīdu, samtu un ādu. Ziemeļnieku mentalitātei raksturīga atturība, bet droši eksperimenti ar krāsām, faktūru un materiāliem dod mums iespēju būt daudzveidīgiem. Mūsdienīgs cilvēks nav tikai tas, ko viņš valkā, bet arī tas, kā viņš domā.
 

Amoralle

Modes zīmola Amoralle [amoràl] radītāja Inese Ozola ir viena no veiksmīgākajām zeķu, veļas un nakts tērpu dizainerēm Ziemeļeiropā. Amoralle zīmolu raksturo sievišķība, greznas detaļas un auguma formu izceļoši silueti. Katrs modelis tiek darināts ar rokām no augstākās kvalitātes zīda un mežģīnēm, piešķirot īpašu uzmanību detaļām. Par zīmola Amoralle radītajām kolekcijām ar atzinību izsakās Vogue Italy, Marie Claire Italy, Cosmopolitan Russia un citu starptautisko modes izdevumu redaktori. Šobrīd zīmola Amoralle produkcija ir pieejama 27 veikalos un butikās Lielbritānijā, Austrālijā, Vācijā, Francijā, Saūda Arābijā, Nīderlandē, Krievijā, ASV u.c. valstīs.
 

NARCISS by Alise Trautmane

NARCISS ir modes zīmols, kuru  2009. gadā radījusi Alise Trautmane. NARCISS prêt-à-porterkolekcijas apvieno izsmalcinātus, sievišķīgus siluetus un drosmīgas, aktuālas detaļas. NARCISS kolekcijas izceļas ar pārdomātu dizainu, augstvērtīgiem materiāliem, kā arī luksusa klases apģērbiem atbilstošu šūšanas kvalitāti, bet ir pieejamas par pievilcīgu cenu. Modes zīmola kolekcijas pārdodas Krievijā, Kuveitā, Dienvidkorejā, Šveicē, Itālijā, ASV un citās valstīs. NARCISS apģērbus iespējams iegādāties arī NARCISS veikalā-atelier Rīgā, Berga bazārā un internetveikalā
 

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu