Jaunieti Krasnodarā neielaiž basketbola mačā, jo viņam uz drēbēm rakstīts “Navaļnijs” (3)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Kremļa opozicionārs Aleksejs Navaļnijs
Kremļa opozicionārs Aleksejs Navaļnijs Foto: ITAR-TASS/ScanPix

Krievijas pilsētas Krasnodaras basketbola halles “Basket-Holl” apsardze atteikusies ielaist kādu jaunieti, jo viņam uz krekla bijis rakstīts “Navaļnijs”, informēja Krievijas opozīcijas līdera Alekseja Navaļnija Krasnodaras štāba pārstāvji.

Šī ir jau otrā reize, kad 15 gadus vecais zēns netiek ielaists uz pilsētas basketbola komandas “Lokomotiv-Kubaņ” maču, vēsta Krievijas medijs “Meduza”.

Pirmo reizi halles apsardze šādi rīkojās 19.martā – zēns uz spēli bija ieradies kopā ar savu māti. Apsargi paziņoja, ka zēns netiks ielaists arēnā līdz brīdim, kamēr nenovilks kreklu ar uzrakstu “Navaļnijs”. Halles darbinieki pat piedāvāja zēnam citu kreklu.

Savukārt 7.aprīlī zēns atkal netika ielaists basketbola zālē, jo šoreiz “Navaļnijs” rotāja viņa mēteļa muguru.

Apsargi zēnam un viņa mātei skaidrojuši, ka apģērbs ar uzrakstu “Navaļnijs” esot uzskatāms par politisku aģitāciju, kas hallē esot aizliegta.

Savukārt Navaļnija pārstāvji šādu apsargu rīcību skaidro ar to, ka Navaļnija vadītais Korupcijas apkarošanas fonds iepriekš vēstīja par basketbola kluba “Lokomotiv-Kubaņ” vadības līdzdalību koruptīvās shēmās.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu