Irānas prezidents: ASV ir "pasaules terorisma līderis" (2)

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Irānas prezidents Hasans Ruhani
Irānas prezidents Hasans Ruhani Foto: AFP/SCANPIX

ASV ir reālais "pasaules terorisma līderis", otrdien paziņoja Irānas prezidents Hasans Ruhani, ar šo vērtējumu nākot klajā pēc tam, kad Vašingtona Irānas bruņoto spēku elites vienības - Revolucionāro gvardi - bija pasludinājusi par "ārvalstu teroristu organizāciju".

"Kas jūs esat, lai apzīmētu revolucionāru institūciju par teroristiem?" televīzijas pārraidītajā runā vaicāja prezidents.

"Jūs gribat izmantot teroristu organizācijas kā instrumentus pret šī reģiona valstīm. Jūs esat pasaules terorisma līderis," uzsvēra Ruhani.

ASV prezidents Donalds Tramps pirmdien paziņoja, ka Vašingtona Irānas Revolucionāro gvardi atzīst par teroristisku organizāciju.

ASV valsts sekretārs Maiks Pompeo savukārt brīdināja, ka visām bankām un uzņēmumiem, kas veic darījumus ar Revolucionāro gvardi, jārēķinās ar sekām.

Kāda augsta ranga Trampa administrācijas amatpersona, kas vēlējās palikt anonīma, skaidroja, ka sakari ar Irānas Revolucionāro gvardi tiks kriminalizēti, lai dotu prokuroriem iespējas izvirzīt apsūdzības tām personām, kas sniedz materiālu atbalstu Revolucionārajai gvardei.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu