Erdogans pieļauj, ka Krievijas zenītraķešu sistēma S-400 varētu tikt piegādāta agrāk (2)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/SCANPIX

Turcijas prezidents Redžeps Tajips Erdogans pavēstījis, ka Krievijas pretgaisa aizsardzības sistēmas S-400 piegāde varētu notikt agrāk nekā jūlijā, trešdien ziņo laikraksts "Sabah".

Erdogans sarunā ar žurnālistiem lidmašīnā atpakaļceļā no vizītes Maskavā sacīja, ka viņam un ārlietu ministram regulāri tiekot jautāts par S-400 iegādi un tiek izdarīts spiediens, lai Turcija no šā pirkuma atteiktos.

"Mēs atbildam, ka šis līgums ir noslēgts, viss ir nokārtots. Pretgaisa aizsardzības sistēmu S-400 piegādei jāsākas jūlijā. Varbūt to iespējams sākt agrāk," norādīja Erdogans.

S-400 nav savienojama ar NATO sistēmām, un Vašingtona uzskata, ka Turcijas militāra sadarbība ar Krieviju var kompromitēt iznīcinātājus F-35, kurus ražo kompānija "Lockheed Martin". Ražošanas procesā ir iesaistīta arī Turcija.

ASV Senāta Ārlietu komitejas un Bruņoto spēku komitejas līderi otrdien brīdināja Turciju, ka tā riskē ar smagām sankcijām, ja neatteiksies no ieceres iegādāties S-400.

"Līdz gada beigām Turcijai būs tās teritorijā vai nu modernie iznīcinātāji F-35, vai Krievijas zeme-gaiss pretgaisa aizsardzības sistēma S-400. Abi tai nebūs," laikrakstā "New York Times" viedokļu sadaļā norādīja republikāņu senatori Džims Rišs un Džims Inhofs, kā arī demokrātu senatori Bobs Mendess un Džeks Rīds.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu