Francija nepiedāvās patvērumu Asanžam, ja viņš to nelūgs

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Džuljens Asanžs
Džuljens Asanžs Foto: AFP/SCANPIX

Francija neapsvērs politiskā patvēruma piešķiršanu vietnes "WikiLeaks" dibinātājam Džūljenam Asanžam, ja vien viņš to nelūgs, ceturtdien paziņojusi Francijas valdība.

Asanža advokāts Francijā Huans Branko aicināja prezidentu Emanuelu Makronu iejaukties, lai nogādātu Lielbritānijā aizturēto Asanžu Francijā, un aicināja palīdzēt Asanžam izvairīties no izdošanas ASV.

Jau vēstīts, ka Lielbritānijas policija ceturtdien aizturēja Asanžu, kurš pēdējos septiņus gadus pavadījis Ekvadoras vēstniecībā Londonā. Kā pavēstīja Asanža advokāte, viņš aizturēts, pamatojoties uz ASV izdošanas lūgumu un par Lielbritānijas nosacījumu atbrīvošanai no ieslodzījuma pārkāpšanu.

Asanžs tika aizturēts pēc tam, kad Ekvadora atsauca viņam piešķirto politisko patvērumu.

Branko ceturtdien ziņu aģentūrai AP pauda viedokli, ka Makronam būtu jāpiedāvājas kļūt par starpnieku un Francijai jāuzņemas aizsargāt Asanžu. Viņš pavēstīja, ka Asanžs ir tēvs mazam bērnam Francijā.

Francijas valsts sekretāre Eiropas lietās piektdien intervijā radio "France-Inter" norādīja, ka Eiropā pastāv speciāli pasākumi informācijas nopludinātāju aizsardzībai, taču Francija nav saņēmusi oficiālu lūgumu no Asanža.

Viņa norādīja, ka Francija nepiedāvās patvērumu personai, kas to nav lūgusi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu