Malta: Aktīvistu kuģa 64 migrantus uzņems četras ES valstis (5)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Migrantu kuģis "Alan Kurdi" Vidusjūrā
Migrantu kuģis "Alan Kurdi" Vidusjūrā Foto: FABIEN HEINZ/SEA-EYE.ORG

64 nelegālie imigranti, kas pirms desmit dienām Lībijas piekrastē tika uzņemti Vācijas aktīvistu kuģī, tiks sadalīti četru Eiropas Savienības (ES) valstu starpā, sestdien pavēstīja Maltas valdība.

Vācijas aktīvistu organizācijas "Sea-Eye" kuģa "Alan Kurdi" uzņemtie nelegālie imigranti tiks sadalīti Vācijas, Francijas, Portugāles un Luksemburgas starpā, teikts paziņojumā. Neviens migrants no šī kuģa Maltā nepaliks.

Migranti ar Maltas kuģiem vispirms tiks nogādāti šīs Vidusjūras valsts ostā, tomēr Vācijas aktīvistu kuģim iebraukt Maltas ostās aizliegts.

Malta un Itālija neļauj aktīvistu kuģiem piestāt savās ostās, skaidrojot, ka aktīvisti iedrošina cilvēku kontrabandistus.

Iepriekšējos mēnešos līdzīgas situācijas, kad Malta un Itālija atteikusies uzņemt aktīvistu kuģus ar nelegālajiem imigrantiem, atrisinātas, citām ES valstīm piekrītot uzņemt šos migrantus.

Itālijas iekšlietu ministrs Mateo Salvīni vairākkārt kritizējis aktīvistu organizācijas par to, ka tās faktiski nodrošina "taksometra pakalpojumus" nelegālajiem imigrantiem.

"Mana atbilde ir skaidra - Itālijas ostas ir slēgtas. Cilvēku kontrabandistiem un tiem, kas viņiem palīdz, šie prieki ir beigušies," vēl janvārī tviterī norādīja ministrs.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu