Rīgas dome apkaimju attīstības projektiem atvēlēs 500 000 eiro

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Bedres A. Čaka ielā
Bedres A. Čaka ielā Foto: Jānis Škapars/TVNET

Rīgas dome izsludinājusi konkursu Rīgas apkaimju attīstības projektu īstenošanai, kopumā dažādām iedzīvotāju iesniegtajām iecerēm paredzot atvēlēt 500 000 eiro, aģentūru LETA informēja Rīgas domes Īpašuma departamenta pārstāve Baiba Gailīte.

Konkurss izsludināts ar mērķi veicināt apkaimju attīstību Rīgā, to teritorijas kā pilsētas daļas identitāti, atpazīstamību un sekmēt to revitalizāciju, kā arī pastāvīgi un mērķtiecīgi veicināt apkaimju iedzīvotāju iesaisti un līdzdalību apkaimju attīstībā.

Konkursa nolikums paredz, ka viena apkaimju attīstības projekta realizācijai var tiks piešķirts finansējums līdz 100 000 eiro. Kopumā pašvaldība šiem mērķiem 2019. gada budžetā ir paredzējusi finansējumu 500 000 eiro apmērā.

Projektu pieteicējiem jāparedz, ka projekts tiks realizēts sabiedrībai pieejamā, publiskā lietošanā esošā pašvaldībai piederošā vai piekrītošā ārtelpā, kā arī tam jābūt saistītam ar apkaimes infrastruktūras uzlabošanu, kam konstatējama paliekoša un sabiedriski nozīmīga vērtība.

Pieteikties konkursam var nevalstiskās organizācijas, biedrības, kā arī nodibinājumi, kas pārstāv Rīgas apkaimju intereses.

Konkursam iesniegtos projektus vērtēs komisija, kuru vadīs Rīgas Ziemeļu izpilddirekcijas izpilddirektora vietnieks Edijs Pelšs. Komisijas sastāvā ir iekļauta biedrības "Rīgas apkaimju alianse" valdes priekšsēdētāja Alija Turlaja un valdes locekļi Māris Jansons, Kaspars Spunde un Igors Roms. Konkursā iesniegtos projektus vērtēs arī atbildīgie darbinieki no Rīgas domes Finanšu departamenta, Pilsētas attīstības departamenta un Austrumu, Pārdaugavas un Ziemeļu izpilddirekcijām.

Pieteikumus var iesniegt līdz 1. jūnijam.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu