Zilās olas! TVNET šī gada Lieldienu olu krāsošanas recepte

100% dabiska!
Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Jānis Škapars/TVNET

Sīpolu mizās guldītās brūnās oliņas ir apburošas, bet, atklāti sakot, apnikušas. Gribas košumu un mirdzumu, bet negribas izmantot ķīmiskās krāsvielas. TVNET izmēģināja olu krāsošanu ar sarkano kāpostu. Mums izdevās!

Un tā, ķeramies klāt! Vispirms jānopērk sarkanais kāposts, jāsagriež un jāvāra apmēram pusstunda līdz ūdens kļūst koši violets.

Kāpostu var ielikt brokastu sacepumā vai apcept zoss tauciņos.

Kad novārītais ūdens nedaudz atdzisis, tam jāpievieno nedaudz galda etiķa un uzmanīgi jāieliek vārītas baltas olas.

Trauks ar olām vislabāk atstāt uz nakti, bet efekts novērojams arī jau pēc 4 stundām. No rīta olas ņem laukā un priecājas par rezultātu!

Olas iesmērē ar eļļu, lai mirdz un neplīst.

Foto: Jānis Škapars/TVNET
Foto: TVNET
Foto: TVNET
Foto: TVNET
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu