Rīgas 1.slimnīcas krimināllietā iespējamo noziegumu rezultātā nodarīts 4300 eiro kaitējums (5)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Aleksandrs Kreicers
Aleksandrs Kreicers Foto: Lita Krone/LETA

Rīgas 1.slimnīcas krimināllietā iespējamo noziedzīgo darbību rezultātā nodarīts 4300 eiro liels kaitējums, lai gan tā pirmstiesas izmeklēšanas laikā var tikt precizēta, apliecināja Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojā (KNAB).

KNAB apliecināja, ka iepriekš aizturētajām personām piemērots aizdomās turētā statuss, kā arī ar brīvības atņemšanu nesaistīti drošības līdzekļi - aizliegums tuvoties noteiktai personai, noteiktas nodarbošanās aizliegums saistībā ar iepirkumiem, kā arī aizliegums izbraukt no valsts bez procesa virzītāja atļaujas.

Lemjot par piemērojamo drošības līdzekli, procesa virzītājs, atbilstoši Kriminālprocesa likuma normām, izvēlas tādu procesuālo piespiedu līdzekli, kas pēc iespējas mazāk aizskar personas pamattiesības un ir samērīgs. Piemēram, piemērojot noteiktas nodarbošanās aizliegumu, procesa virzītājs ņem vērā arī to, ka personu nevar atstāt bez iztikas līdzekļiem, norādīja birojā.

Jau ziņots, ka KNAB kādā kriminālprocesā pirmdien veicis kratīšanu pašvaldības SIA "Rīgas 1.slimnīca" un aizturējis trīs personas - vienu amatpersonu un divas fiziskas personas. Aģentūrai LETA zināms, ka aizturēts tika slimnīcas valdes loceklis un Rīgas domes deputāts Genādijs Sevastjanovs (S) un tā dēvētajā Bērnu slimnīcas kukuļošanas lietā apsūdzētais uzņēmējs Aleksandrs Kreicers.

Kriminālprocess sākts 5.aprīlī par dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu un dokumentu viltošanu.

Krimināllieta saistīta ar aizdomām, ka "Rīgas 1.slimnīcas" amatpersona, iespējams, ļaunprātīgi izmantojusi dienesta stāvokli, noslēdzot līgumus iepirkumos, un ka būvdarbu veicējs, iespējams, viltojis dokumentus par veiktajiem būvdarbiem, iepriekš ziņoja KNAB.

Latvijas Televīzijai trešdien ziņoja, ka Kreicers vada uzņēmumu "Torenberg", kurš Rīgas 1.slimnīcā īstenojis vairākus projektus, tai skaitā slimnīcas 10.korpusā, kur darbojas arī Datortomogrāfijas nodaļa.

Šo nodaļu saistībā ar Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) interesi uzreiz pēc kratīšanas pieminēja slimnīcas valdes loceklis Andrejs Pavārs. Slimnīcas mājaslapā atrodami divi viņa minētajam laika posmam atbilstoši iepirkumi par darbiem 10.korpusā - remonti 10 000 un 20 000 eiro vērtībā, un abos uzvarējis SIA "Torensberg", vēstīja raidījums.

Abos iepirkuma līgumos kā kontaktpersona norādīts "Torensberg" tehniskais direktors Magnuss Kurpuševs. Viņa telefons trešdienas laikā nebija sasniedzams. Arī pašā uzņēmumā ne viņš, ne Kreicers trešdien sastopams nebija.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu