Beidzot! Saseksas hercogi atrāda savu pirmdzimto

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Karaliskais mazulis
Karaliskais mazulis Foto: Reuters/ScanPix

Ilgā gaidīšana ir beigusies - Saseksas hercogi atrāda savu pirmdzimto! Publiskotajā fotogrāfijā laimīgais tēvs, princis Harijs tur rokās savu dēlu, bet hercogiene Megana, kura aizvakar (06.05.) laida pasaulē bērniņu, smaidoša stāv līdzās. 

Saseksas hercogi 6. maijā plkst. 05:26, beidzot satika savu pirmo atvasīti - 3,2 kg smagu dēliņu. Hercogiene dēlu pasaulē laida Portlandas slimnīcā, Londonā, kurp ar savu vīru princi Hariju slepeni devās jau 5. maijā. Dzemdības esot ilgušas astoņas stundas, līdz pasaulē nācis pirmdzimtais - 3,2 kg smags zēns. 

Šodien notika ilgi gaidītais brīdis, kad Saseksas ģimene arī pārējai pasaule ļāva ieraudzīt mazo zēnu. Tas notika Vindzoras pilī, izredzētu preses pārstāvju lokā. 

Foto: Reuters/AFP/AP/ScanPix

"Tas ir maģiski un apbrīnojami. Tagad man ir divi labākie zēni uz pasaules. Esmu ļoti laimīga," kamerā runā Megana. 

Jaundzimušais princis, kuram vēl nav dots vārds, kļuvis par septīto pretendentu uz Apvienotās Karalistes troni pēc sava vectēva prinča Čārlza, viņa vecākā dēla prinča Viljama un viņa bērniem Džordža, Šarlotes un Luisa un sava tēva prinča Harija.

Saseksas hercogi jāvārdu viens otram teica 2018. gada 19. maijā, bet par hercogienes grūtniecību pasaule uzzināja oficiālā paziņojumā no Kensingtonas pils  - 2018. gada 15. oktobrī. 

Saseksas hercogu pirmdzimtais vai pirmdzimtā nenēsās titulu “princis” vai “princese”. Izrādās, viss nonāk pie Lielbritānijas karaliskās ģimenes zelta likuma, kurā teikts, ka tituli «princis», «princese» un «Viņa Karaliskā Augstība» tiek piešķirti monarha bērniem vai mazbērniem. Princis Džordžs un princese Šarlote ir izņēmums. Tas tādēļ, ka princis Viljams ir nākamais rindā uz troni pēc sava tēva prinča Čārlza, kurš ieņems savas mātes karalienes Elizabetes II vietu. 2013. gadā karaliene noteica jaunu kārtību, kas oficiāli stājās spēkā 2015. gadā, divus mēnešus pirms Šarlotes dzimšanas. Tas ļāva viņai piešķirt tādu pašu karalisko titulu kā Džordžam. Ja izmaiņas nebūtu veiktas, burvīgā mazā dāma būtu lēdija Šarlote Mountenbata-Vindzora.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu