Igaunijas jaunās valdības ministri nodevuši zvērestu

LETA/BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Jiri Ratass
Jiri Ratass Foto: Reuters/ScanPix

Igaunijā pirmdien amata zvērestu nodevuši Centra partijas līdera Jiri Ratasa izveidotās triju partiju koalīcijas valdības ministri.

Valdības pirmā sēde paredzēta ceturtdien, 2.maijā.

Jaunajā valdībā, ko pagājušajā nedēļā apstiprināja prezidente Kersti Kaljulaida, līdz ar Centra partiju partiju pārstāvēta arī Konservatīvā tautas partija (EKRE) un partija "Tēvzeme".

Centra partiju valdībā pārstāv tās priekšsēdētājs Ratass, ekonomikas un infrastruktūras ministrs Tāvi Āss, izglītības un zinātnes ministre Mailisa Repsa, sociālo lietu ministrs Tanels Kīks un reģionālo lietu ministrs Jāks Ābs.

EKRE pārstāvji valdībā ir tās priekšsēdētājs, iekšlietu ministrs Marts Helme, viņa dēls un partijas priekšsēdētāja vietnieks, finanšu ministrs Martins Helme, vides ministrs Renē Koks, lauku dzīves ministrs Marts Jerviks, kā arī ārējās tirdzniecības un informācijas tehnoloģiju ministrs Marti Kūziks.

No "Tēvzemes" valdībā ir ārlietu ministrs Urmass Reinsalu, aizsardzības ministrs Jiri Luiks, tieslietu ministrs Raivo Aegs, kultūras ministrs Teniss Lukass un iedzīvotāju lietu ministre Rīna Solmane.

No iepriekšējās valdības savus amatus saglabājuši Ratass, Repsa un Luiks, savukārt Reinsalu iepriekšējā valdībā bija tieslietu ministrs, bet Ābs - valsts pārvaldes ministrs.

Kīks līdz šim bija premjera biroja vadītājs, bet Āss - Tallinas mērs. Aegs savulaik bijis Igaunijas policijas priekšnieks un Drošības policijas priekšnieks, Lukass - izglītības un zinātnes ministrs, Luiks - ārlietu ministrs, bet Marts Helme - vēstnieks Krievijā.

Līdzšinējā Ratasa valdība, ko līdz ar centristiem veidoja "Tēvzeme" un SDE, pēc jaunā sasaukuma parlamenta pirmās sēdes paziņoja par atkāpšanos, bet turpināja darbu līdz brīdim, kad pilnvaras pārņem jaunā valdība.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu