Taizemes karalis apņēmis par sievu savu "miesassardzi"

TVNET/BBC
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/SCANPIX

Taizemes karalis Maha Vačiralongkorns pagājušonedēļ negaidīti apprecējās ar sava personīgās apsardzes dienesta vadītāja vietnieci, līdz ar ko valstij tagad ir jauna karaliene, vēsta raidorganizācija BBC. Laulības notika vien dažas dienas pirms Vačiralongkorna kronēšanas, kas viņu pēc budistu tradīcijām iecēla "dzīvo dievu" kārtā.

66 gadus vecais Vačiralongkorns par Taizemes karali kļuva 2016.gadā, kad mūžībā aizgāja viņa tēvs.

Iepriekšējais karalis Pūmipons Adunjadēts bija tautā ļoti mīlēts, un viņa aiziešana tika atzīmēta ar krāšņām, gandrīz nedēļu ilgām bērēm.

Vačiralongkorns pēc kāzām izdeva rīkojumu iecelt jauno sievu par karalieni. "[Karalis] nolēmis paaugstināt ģenerāli Sutidu Vačiralongkornu Na Ajudju, viņa karalisko dzīvesbiedreni, par karalieni Sutidu," teikts karaļnama paziņojumā.

Foto: SIPA/Scanpix

Karaliene Sutida ar Vačiralongkornu ir kopā jau vairākus gadus. Viņi bieži redzēti kopā sabiedrībā, taču attiecības netika oficiāli apstiprinātas.

Laulību ceremonija, kurā karalis sievai uz galvas lēja svēto ūdeni, tika raidīta Taizemes telekanālos.

Sutida Tidžaija savulaik strādāja par stjuarti. 2014.gadā Vačiralongkorns viņu iecēla par sava personīgā apsardzes dienesta vadītāja vietnieci, bet 2016.gadā padarīja viņu par armijas ģenerāli.

Karaļa Vačiralongkorna svinīgā kronēšanas ceremonija notika sestdien.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu