Atļautā ātruma pārsniegšanā pieķerts nekrietns balodis (1)

Sods 25 eiro
TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: www.facebook.com/bocholt.city

Iepriekš Šveicē, bet tagad arī Vācijā atļautā pārvietošanās ātruma pārsniegšanā pieķerts subjekts, kas nav nedz auto, nedz motocikls, nedz kāds cits transporta līdzeklis.

Vācijas pilsētas Boholtas pašvaldība savā Facebook profilā publicējusi attēlu, kurā skaidri un gaiši redzams fotoradara nostrādāšanas cēlonis, un tas ir balodis. 

Foto parakstā minēts, ka pārkāpums fiksēts zonā, kur atļautais braukšanas ātrums ir 30 km/h, taču balodis traucies ar 45 km/h. Pieļaujot fotoradara kļūdu 3 km/h apmērā, tādējādi sanāk, ka pārkāpums ir vismaz 12 kilometri stundā.

Par šādu pārkāpumu paredzēta 25 eiro soda nauda. Ar krietnu devu ironijas, pašvaldība gan norāda, ka nezina, kā balodis to samaksās un, vai vispār ir plānojis maksāt.

Ar asprātīgiem komentāriem savā starpā sacenšas arī Facebook lietotāji. Viens raksta, ka šis balodis ir par 100% ātrāks nekā viens, otrs DHL kurjers, cits pauž cerību, ka fotoradars ir fiksējis numuru uz gredzena, vēl cits ierakstījis uzsaukumu: "Brīvu lidojumu, brīviem baložiem".

Iepriekš ziņojām par līdzīgiem gadījumiem Šveicē. Vienā no tiem fotoradars fiksējis pārāk ātru pīli (52 km/h, kur atļauti 30 km/h), bet otrā bariņš jaunu vīriešu izmēģināja, vai skrienošs cilvēks var likt nostrādāt fotoradaram. Izrādījās, ka var.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu