Venecuēlas drošības spēki bloķē parlamentu (1)

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Venecuēlas drošības spēki bloķē parlamentu
Venecuēlas drošības spēki bloķē parlamentu Foto: AP/Scanpix

Venecuēlas drošības spēki otrdien bloķēja opozīcijas kontrolētās Nacionālās sapulces (parlamenta) ēku, neļaujot tajā iekļūt parlamenta deputātiem.

Deputāti sacīja, ka Nacionālās gvardes locekļi, kas apsargā ēku, kā arī policisti un izlūkdienesta SEBIN aģenti bloķēja piekļuvi parlamentam.

Parlamenta spīkers un opozīcijas līderis Huans Gvaido uz to reaģēja, apsūdzot prezidenta Nikolasa Maduro valdību mēģinājumā "apklusināt" un izformēt parlamentu, kas ir vienīgais opozīcijas kontrolētais valdības atzars.

"Viņi mēģina turēt likumdošanas varu par ķīlnieku, kamēr diktators aizbarikādējas [prezidenta] pilī, kur viņam nevajadzētu atrasties," Gvaido paziņoja tviterī.

Deputāti bija plānojuši apspriest apsūdzības, kuras Maduro lojālā Augstākā tiesa nesen izvirzīja vairākiem deputātiem, kas tiek apsūdzēti Gvaido inspirētā 30.aprīļa sacelšanās mēģinājuma atbalstīšanā.

Parlaments tika bloķēts, Maduro valdībai turpinot pastiprināt spiedienu uz Gvaido atbalstītājiem un sabiedrotajiem pēc šī sacelšanās mēģinājuma.

"SEBIN aģenti, izmantojot ieganstu, ka telpās esot spridzeklis, pārņēma federālo pili. Mūs ir aplenkuši izlūkdienesta aģenti," ziņu aģentūrai AFP pavēstīja deputāte Manuela Bolivara.

SEBIN aģenti pgājušajā nedēļā aizturēja parlamenta vicespīkeru Edgaru Sambrano, kurš tiek apsūdzēts "valsts nodevībā, sazvērestībā un dumpī".

Viņš ir viens no 14 opozīcijas deputātiem, kuriem Augstākā tiesa izvizījusi apsūdzības valsts nodevībā saistībā ar sacelšanās mēģinājumu. Četriem no viņiem apsūdzības tika izvirzītas otrdien.

Viens no apsūdzētajiem Luiss Florido ir aizbēdzis uz Kolumbiju, bet vēl trīs ir patvērušies ārvalstu diplomātiskajās pārstāvniecībās Venecuēlā.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu