Kallasa: Lepēna un sabiedrotie ziedos Igauniju, lai saglabātu labas attiecības ar Krieviju (4)

LETA/BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Kaja Kallasa
Kaja Kallasa Foto: Reuters/ScanPix

Igaunijas parlamenta opozīcijā esošās Reformu partijas priekšsēdētāja Kaja Kallasa paziņojusi, ka Francijas galēji labējās politiķes Marinas Lepēnas mērķis ir sagraut gan Eiropas Savienību, gan esošo sadarbību Eiropā, un, ja Igaunijai kādreiz vajadzētu palīdzību, Lepēna un viņas sabiedrotie būtu pirmie, kas ziedotu Igauniju, lai tikai saglabātu labas attiecības ar Krieviju.

Apzināti vai neapzināti, bet mūsu drošība tiek grauta mūsu acu priekšā," Kallasa rakstīja sociālās saziņas vietnēs. "Un to dara Igaunijas Republikas ministri un [parlamenta] Rīgikogu spīkers kopā ar Konstitucionālo lietu komisijas priekšsēdētāju. Tas ir skumji," atzina Kallasa, rakstot par iekšlietu ministru Martu Helmi, finanšu ministru Martinu Helmi, parlamenta spīkeru Hennu Pelluāsu un Konstitucionālo lietu komisijas priekšsēdētāju Jāku Madisonu, kas visi ir Igaunijas Konservatīvas tautas partijas (EKRE) biedri. Marts Helme ir šīs partijas priekšsēdētājs, bet viņa dēls Martins Helme - priekšsēdētāja vietnieks.

Bijusī Eiropas Parlamenta (EP) deputāte Kallasa norādīja, ka klātienē ir redzējusi, kā labējie ekstrēmisti rīkojas EP.

"Kopumā viņi neiesaistījās būtisku jautājumu risināšanā vai jebkādos darbos, viņi tikai runāja tā dēvētajā lielajā zālē, kad bija ieslēgtas kameras. Reiz debates par Sīriju notika lielajā zālē un labējie ekstrēmisti ierosināja, ka Eiropai ar Krieviju jānoslēdz līdzīga vienošanās, kā [Minhenes vienošanās] 1938.gadā. Kad EP deputāts no Polijas piecēlās un teica, ka vienošanās, par kuru viņi runā, izraisīja lielas ciešanas daļā Eiropas, labējo ekstrēmistu atbilde bija "kaut ko iegūsti, kaut ko zaudē"," klāstīja Kallasa.

Lepēna, kas vada Francijas galēji labējo partiju "Nacionālā apvienība" un ir pazīstama ar Krieviju atbalstošiem izteikumiem, otrdien uzturējās vizītē Igaunijā un tikās ar EKRE līderiem, kā arī citu Eiropas valstu galēji labējo spēku pārstāvjiem.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu