Lepēna liek dzēst fotogrāfiju, kurā ar igauņu labējo populistu rāda divdomīgu žestu (4)

TVNET/LETA/BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Marina Lepēna un Rūbens Kāleps
Marina Lepēna un Rūbens Kāleps Foto: Ekrānuzņēmums

Francijas galēji labējā politiķe Marina Lepēna, kas šonedēļ apmeklēja Igauniju, dzimtenē nonākusi plašsaziņas līdzekļu uzmanības lokā, jo nofotografējusies kopā ar Igaunijas parlamenta deputātu no Konservatīvās tautas partijas (EKRE) Rūbenu Kālepu, abiem rādot balto pārākuma atbalstītāju vidū izplatīto "OK" žestu, bet lūgusi fotogrāfiju no sociālās saziņas vietnēm izdzēst, vēstīja Igaunijas laikraksts "Postimees".

"Es pēc viņa lūguma nofotografēju pašbildi ar žestu, kurš, cik man zināms, nozīmē "OK"," Lepēna skaidroja ziņu aģentūrai AFP. "Man paskaidroja, ka žestam ir arī citas nozīmes. Tiklīdz to uzzināju, tā pieprasīju, lai fotogrāfiju izdzēš," klāstīja politiķe.

Lepēna paziņoja, ka nekad iepriekš neesot dzirdējusi, ka, viņasprāt, nevainīgajam žestam ir arī citas nozīmes.

Fotogrāfijā, kas jau ir izdzēsta no Kālepa lapas sociālās saziņas vietnē "Facebook", viņš redzams kopā ar Lepēnu, rādām žestu ar aplī savienotu rādītājpirkstu un īkšķi, bet pārējie pirksti iztaisnoti uz augšu.

Nirējiem šis žests nozīmē "Labi", bet to kā savu pazīšanās zīmi ir pārņēmuši ASV ekstrēmisti, kas uzstāj uz baltās rases pārākumu pār visām citām.

Šo žestu izmantoja arī Brentons Tarants, kurš pirms diviem mēnešiem Jaunzēlandes pilsētā Kraistčērčā divās mošejās nošāva 51 cilvēku.

Žurnāls "Paris Match", aprakstot šo incidentu, uzsvēra, ka Kāleps savā tvitera profilā sevi raksturo kā somugru pārākuma atbalstītāju. Izdevums viņu nodēvēja par radikālu aktīvistu no galēji labējās partijas EKRE.

Kāleps pretrunīgo žestu izmantoja jau aprīļa sākumā Igaunijas parlamentā pēc tam, kad bija devis deputāta zvērestu. Viņš pats apgalvoja, ka žestu izmantojis, jo tas nozīmējot labu garastāvokli.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu