No pamestas siltumnīcas par elegantu vakariņošanas vietu (1)

Gundegas Skudriņas interjera māksla
Elza Apse
, Sadaļas Māja redaktore
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Kristaps Liepa/Nora Ūpe

Jau trešo gadu pēc kārtas Latvijas Universitātes Botāniskajā norisinās neparasts projekts, kurā iepīti gastronomiski stāsti un pasakains dizains. Šogad augu mājvietā ir tapis romantiskiem ziediem rotāts ūdensdārzs, kur apmeklētāji augu motīvu un ūdens čaloņas ieskāvumā var izbaudīt jaunas garšas, smaržas un atmosfēru. Tomēr, pirms šī vieta tika pārvērsta par augu oāzi, šeit, botāniskā dārza teritorijā, tā bija vien noplukusi un nevienam nevajadzīga siltumnīca. 

Romantiskā ūdensdārza autori ir radošā apvienība "Skudras metropole" - producente Gundega Skudriņa ar komandu. 

Foto: Kristaps Liepa

Šajā pasakainajā pop up restorānā ar unikālo interjeru nav pat ne mazākais vēstnesis par notikuma vietas iepriekšējo stāvokli. Pirms trīs gadiem šī vieta bija noplukusi siltumnīca jeb siltumnīcas ārējais karkass, kas botāniskajā dārzā vien bojāja kopējo ainavu.

"Pirms trīs gadiem braucām garām šai siltumnīcai un likās – nu kur tādā skaistā vietā var būt tik nabadzīga un noplukusi siltumnīca, stāv nevienam nevajadzīga.

Mana devīze ir “Mazāk domāsi, vairāk darīsi” un tad kopā ar saviem domu biedriem, kolēģiem, kas ir tikpat dulli kā es un nebaidās no trakām idejām – gājām un piedāvājām savu ideju – šo vietu noīrēt un ieviest viņā dzīvību," portālam TVNET stāsta idejas autore Gundega Skudriņa. "Mums katru gadu pēc projekta noslēguma liekas – nu nē, nekad mūžā to vairs nedarīsim, jo siltumnīcas atdzīvināšana prasa tomēr pūles un enerģiju. Taču katru gadu pavasarī atkal pamostas doma - “nu kā var neizmantot tik skaistu vietu”? Tad mēs šo vietu jau atkal sapucējam, iedvešam tajā elpu un dzīvību. Cilvēki nāk un šī skaistā vieta iedvesmo apmeklētājus. Tā nu mēs šo siltumnīcu lolojam un mīļojam."

Foto: Nora Ūpe

Skudriņa atklāj, ka siltumnīcas revitalizācija ik gadu prasa aptuveni desmit dienas līdz pat divām nedēļām, tomēr pēdējās nedēļās nākas "rauties" teju dienu un nakti. Pati ideja, koncepcijas izstrāde un sagatavošanās darbi ilgst divas nedēļas.

Šogad lielākais izaicinājums bija tēma "ziedi" - šī klišejiskā ideja bija "jāapaudzē" ar kādu neparastu un inovatīvu ideju, tādēļ radās doma par ūdensdārzu.

Tas nozīmē, ka galdus, krēslus un pārējo restorāna atribūtiku nācās likt uz platformām, bet pašu siltumnīcu pludināt. Tomēr soli pa solim šo savdabīgo plānu izdevās realizēt. "Šo projektu izdevās realizēt tikai ar milzīgu mīlestību pret darbu, cilvēkiem un sastrādāšanos komandā. Darbu bija krietni vairāk nekā to prasa pienākums, tāpēc šim projektam bija vajadzīga milzīga motivācija un degsme," atklāti stāsta idejas autore.     

Foto: Kristaps Liepa

Šī projekta mērķis ir radīt kaut kādu pievienoto vērtību un šajā gadījumā tās ir meistarklases.

"Mēs ik gadu radām tādus projektus, kuros ir klāt kaut kāda inovācija. Šīs meistarklases, kurās mēs arī aicinām piedalīties skolēnus un studentus, kurus interesē šo konkrēto arodu apguve.

Te jaunieši var apgūt daudz un dažādus jaunus knifus un zināšanas no profesionāļiem. Mēs šīs meistarklases organizējam siltumnīcā no rītiem, bet vakaros ir romantiskas vakariņas četrās kārtās – tās pasniedzam kā teatrālu stāstu, iepinot ziedus un botānisko dārzu," tā skaidro Gundega Skudriņa.  

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu