Maratona laikā slimnīcās nogādāti 20 skrējēji (2)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X

Šodienas maratona laikā mediķi uz ārstniecības iestādēm nogādāja kopskaitā 20 dalībniekus,  informēja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) pārstāve Ilze Bukša.

Viņa skaidroja, ka lielākajā daļā gadījumu dalībnieki uz ārstniecības iestādēm nogādāti karstuma ietekmes un pārkaršanas rezultātā. Tāpat bijuši atsevišķi gadījumi, skrējējiem gūstot vieglas traumas.

Bukša norādīja, ka šogad palīdzība sniegta mazākam dalībnieku skaitam nekā iepriekšējos gados, kad arī skrējējiem bijis jārēķinās ar īpaši karstu laiku.

NMPD pārstāve pauda, ka maratona organizatori bija parūpējušies gan par dzeramo ūdeni, gan par ūdens laistīšanas vietām, kas palīdzēja daudziem noskriet iecerēto maratona distanci.

Ņemot vērā vasaras sporta veidu sezonas sākumu, Bukša uzsvēra, ka dalībniekiem vienmēr nepieciešams gatavoties šāda veida pasākumiem, neizmirstot arī par nepieciešamību atpūsties un pareizi ēst pirms sportošanas. Tāpat NMPD pārstāve sacīja, ka no pārslodzes un sliktas pašsajūtas šādos pasākumos bieži iespējams izvairīties, samazinot tempu un sekojot līdzi sirdsdarbībai.

"Individuālā atbildība ir svarīga. Arī pēc nopietnas gatavošanās, pasākuma dienā ir būtiski izvērtēt, vai tiešām šajā brīdī iespējams noskriet visu distanci, un vai labāk nebūtu mēģināt to paveikt nākamajā gadā," pauda Bukša.

Kā ziņots, Latvijas galvaspilsētas ielās šodien norisinās ikgadējais "Tet" Rīgas maratons, kas ar šo gadu ieguvis Starptautiskās Vieglatlētikas federāciju asociācijas (IAAF) Zelta kvalitātes zīmi.

Šajā nedēļas nogalē Rīgas maratona pasākumos kopumā piedalās 38 398 dalībnieki no 82 pasaules valstīm.

Šogad visus distanču dalībnieki saņem mākslinieka Artūra Analta dizainētās medaļas.

Maratons Rīgā notiek kopš 1991.gada. Iepriekš tas nesa "Nordea" vārdu, taču pēdējo piecu gadu maratona ģenerālsponsors ir "Lattelecom", kas kopš 2008.gada bija pasākuma stratēģiskais partneris. Šogad pasākums mainīja nosaukumu uz "Tet" Rīgas maratons, jo ar 1.aprīli "Lattelecom" mainīja zīmolu un uzņēmuma nosaukumu.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu