Jānis Jaks: Nevaru nosaukt nevienu, kurš necīnījās un neatdeva sevi visu

Gatis Kreceris
CopyDraugiem X Whatsapp
Jānis Jaks
Jānis Jaks Foto: Edijs Pālens/LETA

Aizsargs Jānis Jaks uzskata, ka visi Latvijas hokeja izlases spēlētāji pasaules čempionāta (PČ) mačā Bratislavā pret čempioni Zviedriju (4:5) atdeva sevi visu un cīnījās no visas sirds. Neko nevienam nevar pārmest. 

"Visi cīnījāmies, nevaru nosaukt nevienu cilvēku, kurš necīnījās un neatdeva sevi visu uz ledus," sarunā ar žurnālistiem teica Jaks. "Cīnījās ar visu sirdi, tiešām prieks par čaļiem. Neko nevar pārmest."

Jaks 44. minūtē izcēlās ar gūtiem vārtiem, tobrīd izvirzot Latvijas valstsvienību vadībā ar 3:2. 

"Atdevu Laurim [Dārziņam] tālu piespēli un pēc tam jau viņš ar Rihardu [Bukartu] visu uztaisīja, man atlika ripu iemest tukšos vārtos," savu vārtu guvumu raksturoja 23 gadus vecais aizsargs.

Šis Jakam bija pirmais vāru guvums Latvijas izlases sastāvā. 

"Iemest pirmos vārtus Latvijas izlasē - ir nenormālas emocijas. Kad bijām mazi, ar Rihardu sapņojām spēlēt izlasē. Tagad viņš man vēl piespēli iedeva! Neko labāku nevar vēlēties," neslēpa Jaks. "Viss ļoti labi sakrita, man tieši priekšā bija ripa un metu to vārtos."

 

Latvijas hokejisti pēc šā zaudējuma vairs nevar kvalificēties ceturtdaļfinālam, kurā iekļuvusi Zviedrijas valstsvienība, kas tiek pieskaitīta pie sacensību galvenajām favorītēm. Tās pieteikumā pasaules čempionātam ir 21 Nacionālās hokeja līgas (NHL) spēlētājs. 

Līdz šim pasaules čempionātos Latvija pret Zviedriju izcīnījusi vienu uzvaru, vienreiz cīnījusies neizšķirti un piedzīvojusi 14 zaudējumus. 

"Mums nelaimīgs bija zviedru ceturtais vārtu guvums," sacīja Jaks. "Turklāt Ulvim [Balinskim] nūja saplīsa. Galīgi nepaveicās."

Pirms gada Latvijas izlase ar Zviedrijas vienību tikās ceturtdaļfinālā, kurā latvieši izrādīja pretestību, taču galarezultātā cieta zaudējumu ar 2:3.

"Čaļi redzēja, ka var spēlēt, cīnījās. Galvenais, ka noticēja. Sākumā varbūt bija tā... viņi ir pagājušā gada čempioni un likās, ka būs grūti. Jutām, ka varam, ar katru periodu viens otru uzmundrinājām," pastāstīja Jaks. 

Kopš 2013. gada Zviedrijas izlase par pasaules čempioni kronēta trīs reizes. 2017. gadā Zviedrija finālā pēcspēles metienu sērijā apspēlēja Kanādu, bet gadu vēlāk pēc šāda paša scenārija uzvarēta tika Šveices izlase.

Turnīra noslēdzošo maču Latvijas hokejisti aizvadīs jau otrdien, kad jātiekas ar Norvēģiju. 

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu