Ilvesa: Krievija saprot tikai stingru politiku (4)

Toms Rātfelders
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: TVNET

Portāla TVNET Eiropas Parlamenta priekšvēlēšanu debašu raidījumā «Nākamā pietura – Brisele» tiek diskutēts par Eiropai un arī Latvijai svarīgiem jautājumiem. Raidījuma sestajā sērijā par Eiropu diskutēja Ieva Ilvesa no partiju apvienības «Attīstībai/PAR!» un Roberts Zīle no Nacionālās Apvienības «Visu Latvijai! - Tēvzemei un Brīvībai/LNNK».

Diskusijas laikā Ievai Ilvesai tika uzdots jautājums par viņas attieksmi pret nepieciešamību paplašināt Eiropas Savienības (ES) sankcijas pret Krieviju un iespēju, ka Maskava uz šādu darbību varētu agresīvi reaģēt. Politiķe uz šo jautājumu atbildēja salīdzinoši kategoriski un teica, ka mūsu austrumu kaimiņš saprot tikai stingru politiku. «Manuprāt, prakse nerāda, ka kaut ko ar šo valsti sarunāt būtu iespējams. Pat tas, kas tiek sarunāts, tiek pēc tam pārkāpts un izmantots citādāk. Paskatāmies uz Minskas vienošanos. Sarunāts tur viss tika jauki, taču pildīts tas netiek,» norādīja Ilvesa.

Savukārt Roberts Zīle piemetināja, ka vēsture par to, ka pret Krieviju tiekot izdarīts spiediens, neliecinot. «Kādu spiedienu uz Krieviju 1939. un 1940. gadā Kārlis Ulmanis un viņa valdība izdarīja, lai notiktu tas, kas notika? Ko Ukraina tādu izdarīja, lai Donbasā un Luhanskā nepārprotami ienāktu Krievijas atbalstīti militāri spēki? Ogļrači neprot vadīt raķetes. Tas nav nopietni,» teica Zīle.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu