"Citādais dievkalpojums", kas veltīts suņiem pavadoņiem, jau šodien! (2)

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Mārtiņš Otto/TVNET

Vasarsvētkus Torņakalnā svinēsim svētdien, 9. jūnijā, plkst. 11.00 Citādajā dievkalpojumā.

Kāpēc gan citādais? Tas ir svētku dievkalpojums apvienojumā ar labdarības koncertu, kurā piedalās pazīstami Latvijas mūziķi, lai vāktu ziedojumus kādam sabiedrībai un draudzei svarīgam mērķim. Šogad visi Vasarsvētkos gūtie ziedojumi tiks nodoti servisa suņu biedrībai “Teodors”. Servisa suņi ir speciāli apmācīti suņi, kuri ikdienā palīdz cilvēkiem ar funkcionāliem traucējumiem, – suņi pavadoņi, suņi asistenti, suņi nedzirdīgiem cilvēkiem, suņi cilvēkiem ar epilepsiju, suņi cilvēkiem ar diabētu.

Vasarsvētkos kristīgā ticība svin to, ka Dieva Gars ir visā, kas ir. Nav nekā, kas nevarētu būt atvērts Dieva Garam, mīlestībai, cerībai, gaismai. Pats galvenais Dieva darbs šajā pasaulē ir panākt, lai katrs cilvēks varētu šeit justies mīlēts, pieņemts, saprasts, cienīts. Dieva lielais mērķis ir veidot šo pasauli par vietu, kur katrs cilvēks var pilnvērtīgi iekļauties sabiedrībā. Un to Dievs nevar bez mums un, izrādās, nevar arī bez suņiem. Jo Dieva Gars darbojas caur visu, kas ir. Arī caur suņiem. Kā gan citādi varētu izskaidrot to, ka suns ir dzīvnieks, kurš var palīdzēt cilvēkiem ar redzes, kustību vai dzirdes traucējumiem, cilvēkiem ar epilepsiju vai diabētu, cilvēkiem, kuriem līdzās ir nepieciešams kāds uzticams un drošs pavadonis un asistents.

Šajos Vasarsvētkos Rīgas Lutera draudze grib veltīt Citādo dievkalpojumu servisa suņu biedrībai “Teodors”. “Teodors” nozīmē “Dieva dāvana”. Servisa suņi patiešām ir kā Dieva dāvanas saviem saimniekiem. Tie ir viņu acis, ausis un rokas un saaug kopā ar viņiem kā viena dvēsele.

Koncertā piedalīsies Intars Busulis un “Abonementa orķestris”, Renārs Kaupers, Daumants Kalniņš, Alise Joste, Kārlis Kazāks, Ainārs Mielavs, Dināra Rudāne, Lutera draudzes kvartets, Lutera draudzes jauniešu ansamblis un Lutera draudzes jauktais koris. Pēc dievkalpojuma būs iespēja apskatīt servisa suņus un ar kādiem no tiem arī nofotografēties. Būs arī gardumi un suvenīri!

Esat mīļi gaidīti svētdien, 9. jūnijā, plkst. 11.00 Rīgas Lutera baznīcā Torņakalna ielā 3!

Foto: publicitātes
Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu