Saistībā ar korupcijas lietu VUGD ierosinājis disciplinārlietas pret četrām amatpersonām

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Evija Trifanova/LETA

Pēc Iekšējās drošības biroja (IDB) sāktās korupcijas lietas saistībā ar Ventspils Mūzikas vidusskolu Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) ierosinājis disciplinārlietas pret četrām VUGD amatpersonām, noskaidroja aģentūra LETA.

Iekšlietu ministra Sanda Ģirģena (KPV LV) padomnieks Kārlis Miksons aģentūrai LETA teica, ka ministrs ir uzdevis VUGD priekšniekam Oskaram Āboliņam sākt dienesta pārbaudi par IDB veikto amatpersonu aizturēšanu, lai identificētu vēl esošos vājos posmus dienesta sistēmā.

VUGD preses pārstāve Agrita Vītola aģentūrai LETA teica, ka VUGD informāciju par amatpersonu iespējamām pretlikumīgām darbībām vērtē ļoti nopietni. VUGD no savas puses sadarbojas ar IDB un sniedz visu nepieciešamo informāciju, viņa uzsvēra.

Tāpat dienesta ierosinājis disciplinārlietas pret četrām VUGD amatpersonām, kā arī atstādinājis konkrētās amatpersonas no dienesta pienākumu pildīšanas.

Vītola arī uzsvēra, ka VUGD ir Iekšējās drošības nodaļa, kas pievērš uzmanību jebkāda veida informācijai par iespējamām nelikumībām.

Jau ziņots, ka IDB aizdomās par kukuļa pieņemšanu saistībā ar Ventspils Mūzikas vidusskolas jaunās ēkas atbilstības novērtēšanu ugunsdrošības prasībām aizturējis četras VUGD Kurzemes reģiona brigādes amatpersonas, tai skaitā abus brigādes komandiera vietniekus Romānu Andrijausku un Mursalu Kerimovu.

Savukārt par iespējamu kukuļdošanu, lai panāktu labvēlīga lēmuma pieņemšanu no VUGD amatpersonu puses, skatot jautājumu par būvobjekta atbilstības novērtēšanu ugunsdrošības prasībām, aizturēts pilnsabiedrības "Merks-Ostas celtnieks" pārstāvis un SIA "VPM Latvija" īpašnieks un darbinieks. "VPM Latvija" šajā būvobjektā veica projekta ugunsdrošības risinājumu apsekošanu.

IDB aģentūrai LETA apliecināja, ka šis būvobjekts ir Ventspils Mūzikas vidusskola un koncertzāle, kurai Ventspils dome devusi nosaukumu "Latvija".

Tāpat IDB apliecināja, ka kukuļa summa ir vairāki tūkstoši eiro, tomēr precīzāk birojā neminēja.

Kriminālprocesā veiktas vairāk nekā desmit kratīšanas, kuru laikā izņemta skaidra nauda vairāku tūkstošu eiro apjomā, datu nesēji un priekšmets, kas līdzīgs globālās pozicionēšanas sistēmas (GPS) slāpētājam.

Ventspils Mūzikas vidusskolas jaunās ēkas būvniecība Ventspils Lielā laukuma dienvidu daļā tika sākta 2017.gada februārī. Jaunās ēkas ēkas kopējā platība būs 6883 kvadrātmetri. 76% telpu paredzētas skolas vajadzībām, bet 24% - komerciālo un nekomerciālo koncertzāles funkciju īstenošanai.

Plānots, ka Ventspils Mūzikas vidusskolas ēka būs lielākā mūzikas skola ārpus Rīgas. Turklāt vienā ēkā ar Ventspils Mūzikas vidusskolu atradīsies Ventspils koncertzāle. Ēkas būvniecību bija plānots pabeigt 2019.gada pirmajā pusē.

Ēkas projektu izstrādājis vācu arhitekta Deivida Kuka pārstāvētais arhitektu birojs "Haascookzemmrich Studio 2050". Būvdarbus veic apvienība "Merks - Ostas celtnieks", kas uzvarēja iepirkuma konkursā ar piedāvāto līgumcenu 25 630 451 eiro bez pievienotās vērtības nodokļa (PVN). Ieskaitot PVN 21% apmērā, ēkas būvniecība kopumā izmaksās aptuveni 31 miljonu eiro.

"Firmas.lv" informācija liecina, ka pilnsabiedrība "Merks-Ostas celtnieks" sastāv no uzņēmumiem SIA "Merks" un SIA "Ostas Celtnieks". "Merks" pieder Igaunijas uzņēmumam "Oshausing Merko Investments". Savukārt "Ostas Celtnieks" vairākuma daļu turētājs ir Konstantins Bursakovskis, kuram pieder daļas arī uzņēmumā SIA "Ventgāze".

Savukārt SIA "VPM Latvia" pieder Latvijas pilsonim Vilnim Puļķim.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu