"Attīstībai/Par!" eirokomisāra virzīšanas jautājumu vēl pārrunās ar biedriem

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Daniels Pavļuts
Daniels Pavļuts Foto: Evija Trifanova/LETA

"Attīstībai/Par!" (AP) jautājumu saistībā ar Latvijas eirokomisāra kandidāta virzīšanu vēl diskutēs ar AP veidojošo partiju biedriem, pavēstīja politiskā spēka līdzpriekšsēdētājs Daniels Pavļuts.

AP par komisāru rosinās sarunu koalīcijā nākamnedēļ, skaidroja politiķis, norādot, ka šīs nedēļas prioritāte ir Valsts prezidenta ievēlēšana.

Koalīcijas šodienas darba kārtībā ir Eiropas Savienības augstāko amatpersonu izvēles kārtība, un paredzēts pārrunāt arī jautājumu par eirokomisāra kandidāta no Latvijas virzīšanu.

AP šodien koalīcijā rosinās sarunu par Latvijas nostāju Eiropas Komisijas (EK) prezidenta kandidāta izvēles procesam, jo politiskais spēks neatbalsta "špicenkandidātu" jeb "vadošā kandidāta" pieeju, kas neesot Latvijas interesēs, skaidroja politiķis.

Pavļuts norādīja, ka Latvijas interesēs ir, lai šo jautājumu izlemtu dalībvalstis Eiropadomē, kur mūsu valstij ir daudz lielākas iespējas kopā ar citām mazajām un Centrāleiropas un Austrumeiropas valstīm ietekmēt iznākumu. Latvijas interesēs ir demokrātiskāka diskusija par plašāku iespējamo EK prezidenta kandidātu loku, piebilda politiķis.

Kā ziņots, no AP EP ievēlētais deputāts Ivars Ijabs šorīt intervijā LTV raidījumam "Rīta panorāma" atzina, ka EP deputātam EK viceprezidentam Valdim Dombrovskim (JV) ir pārliecinoša priekšrocība sacensībā par komisāra amatu.

"Jaunās Vienotības" labie rezultāti EP vēlēšanās nāk par labu Dombrovska iespējām turpināt ieņemt komisāra amatu, uzskata aģentūras LETA aptaujātie JV politiķi Arvils Ašeradens un Ainars Latkovskis.

Arī nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK EP vēlēšanu saraksta līderis Roberts Zīle norādījis, ka, ņemot vērā EP vēlēšanu rezultātus, komisāra amats pienāktos Dombrovskim. Zīle skaidroja, ka jau pirms vēlēšanām uzturēja pieeju, ka komisāra amats ir jāieņem kandidātam ar pieredzi un kurš būs parādījis labākos rezultātus EP izraudzīšanās procesā.

Kā ziņots, vislielāko atbalstu - ap 26% - EP vēlēšanās saņēmusi JV. Par "Saskaņu" nobalsojuši aptuveni 17,5% vēlētāju, bet par VL-TB/LNNK - ap 16,4% vēlētāju. Apvienību "Attīstībai/Par!" atbalstījuši ap 12,4% vēlētāju, bet partiju "Latvijas Krievu savienība" - ap 6,3% balsstiesīgo.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu