Teksta tiešraides arhīvs: diskusija "Konkurence prezidenta vēlēšanās - reāla vai šķietama?" (17)

Iļja Kozins
, Žurnālists
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Diskusija "Konkurence prezidenta vēlēšanās - reāla vai šķietama?"
Foto: Diskusija "Konkurence prezidenta vēlēšanās - reāla vai šķietama?" Foto: Jānis Škapars/TVNET

29.maijā Saeimā notiks Valsts prezidenta vēlēšanas. Valsts prezidents ne tikai reprezentē valsti starptautiski, bet arī spēlē nopietnu lomu iekšpolitikā. Piemēram, izsludina likumus vai arī nosūta tos atkārtotai izskatīšanai. Otrdien, 28. maijā, TVNET raidījuma “Komforta zona” otrajā specālizlaidumā notika politikas ekspertu diskusija par Valsts prezidenta vēlēšanām.

Diskusijas laikā tika apspriesta konkurence starp prezidenta vēlēšanu kandidātiem, paši kandidāti, viņu retorika publiskajā telpā un citas tēmas.

Raidījumā piedalījās: Latvijas Universitātes Sociālo zinātņu fakultātes profesors Juris Rozenvalds, Rīgas Stradiņa universitātes Politikas zinātnes katedras vadītāja Ilga Kreituse un politikas notikumu komentētājs Filips Rajevskis.

Kā ziņots, pašreizējais valsts vadītājs Raimonds Vējonis ir atteicies atkārtoti kandidēt. Parlamenta deputātiem būs jāizvēlas viens no trīs cilvēkiem: Egils Levits, ko virzīja Nacionālā Apvienība (VL-TB/LNNK), Zaļo un Zemnieku savienības (ZZS) virzītais Latvijas tiesībsargs Juris Jansons kā arī atsevišķu partijas KPV LV Saeimas frakcijas deputātu virzītais parlamenta deputāts Didzis Šmits.  

Diskusija "Konkurence prezidenta vēlēšanās - reāla vai šķietama?"

Komentāri (17)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu