Itālijas "migrantu paradīze" vēlēšanās maina politisko orientāciju (4)

TVNET/LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Migrantu kuģis "Alan Kurdi" Vidusjūrā
Migrantu kuģis "Alan Kurdi" Vidusjūrā Foto: FABIEN HEINZ/SEA-EYE.ORG

Riačes mazpilsēta Itālijas dienvidos, kas kļuvusi plaši pazīstama ar savu imigrantu atbalstīšanas politiku, mainījusi savu politisko orientāciju par labu iekšlietu ministra Mateo Salvīni vadītajai partijai Līga.

Municipālajās vēlēšanās, kas svētdien notika vienlaikus ar Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanām, pilsētiņas iedzīvotāji par nākamo Riačes mēru izraudzījušies Līgas atbalstīto kandidātu.

Vēlēšanu rezultāts ir kārtējais trieciens bijušajam mēram Domeniko Lučāno, kurš apsūdzēts par fiktīvu laulību slēgšanu, lai palīdzētu nelegālajiem imigrantiem pēc to patvēruma lūgumu noraidīšanas palikt Itālijā.

Līdz ar fiktīvo laulību organizēšanu bijušais mērs tiek apsūdzēts arī par atkritumu savākšanas kontrakta noslēgšanu bez publiskā iepirkuma procedūras ar kādu imigrantu organizētu kooperatīvu.

Intervijā, kuru otrdien publicējis laikraksts "La Repubblica", bijušais mērs atzinis, ka vēlēšanas sagādājušas viņam "lielu rūgtumu un bēdas".

Lučāno, kas ieņēmis Riačes mēra amatu trīs pilnvaru termiņus pēc kārtas, nav pat ievēlēts pilsētiņas domē.

60 gadus vecais Lučāno izpelnījies starptautiskas slavas dziesmas par ideju sarūkošo mazpilsētiņas iedzīvotāju skaitu kompensēt ar imigrantiem, tiem atdodot iepriekšējo iemītnieku pamestās mājas un apmācot viņus vietējo amatu prasmēs.

Pirms diviem gadiem Riačes mērs iekļuva ASV žurnāla "Fortune" sastādītajā "Pasaules dižāko līderu" sarakstā, un starp viņa apbrīnotājiem minamas tādas slavenības kā vācu kinorežisors Vims Venders, kas par Lučāno uzņēmis dokumentālo filmu.

Oktobrī saistībā ar viņam izvirzītajām apsūdzībām Lučāno tika atstādināts no amata, piemērojot viņam mājas arestu.

11.jūnijā bijušajam mēram būs jāstājas tiesas priekšā apsūdzībās par līdzekļu izšķērdēšanu, ļaunprātīgu dienesta pilnvaru izmantošanu, nelegālās imigrācijas veicināšanu un publisko iepirkumu noteikumu pārkāpšanu.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu