Kalniete EP vēlas strādāt Ārlietu un Starptautiskās tirdzniecības komitejā (3)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Sandra Kalniete
Sandra Kalniete Foto: Ieva Leiniša/LETA

No politiskās partijas "Jaunā Vienotība" Eiropas Parlamentā (EP) ievēlētā deputāte Sandra Kalniete nākamajā Eiroparlamenta sasaukumā vēlas strādāt Ārlietu un Starptautiskās tirdzniecības komitejā.

Kalniete, kuras pārstāvētais politiskais spēks ietilpst Eiropas Tautas partiju saimē, atklāja, ka galvenās prioritātes ir koncentrēties uz daudzgadu budžeta pieņemšanu, kā arī, lai daudzgadu budžeta noteikumi būtu pēc iespējas labvēlīgāki Latvijai.

Viņa atzīmēja, ka jaunajā EP sasaukumā būtiski panākt jau izstrādātos EP priekšlikumus lauksaimniecībai, kas paredz 4,7% pieaugumu tiešajiem maksājumiem. Tāpat būtiski saglabāt kohēzijas fondu atbalstu, jo Latvijai tas ir svarīgs ienākumu avots.

Jautāta, vai ir jau izraudzījusies savu komandu darbam EP, viņa skaidroja, ka Briselē ar viņu strādās Māra Lesiņa un Māris Bērziņš, savukārt Latvijā kā palīgs strādās Jānis Karalis.

Kā ziņots, vislielāko atbalstu - ap 26% - EP vēlēšanās saņēmusi "Jaunā Vienotība". Par "Saskaņu" nobalsojuši aptuveni 17,5% vēlētāju, bet par VL-TB/LNNK - ap 16,4% vēlētāju. Apvienību "Attīstībai/Par!" atbalstījuši ap 12,4% vēlētāju, bet partiju "Latvijas Krievu savienība" - ap 6,3% balsstiesīgo.

Līdz ar to EP ir ievēlēts Valdis Dombrovskis (JV), Kalniete, Nils Ušakovs (S), Andris Ameriks (GKR/S), Roberts Zīle (VL-TB/LNNK), Dace Melbārde (VL-TB/LNNK), Ivars Ijabs (AP) un Tatjana Ždanoka (LKS).

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu