Ministrija: Tranzīts Latvijas ekonomikai dod būtisku pienesumu, un ministrija vienmēr atbalstīs nozari

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Zane Bitere/LETA

Satiksmes ministrija (SM) vienmēr atbalstīs tranzīta nozari, jo tā Latvijas ekonomikai dod būtisku pienesumu, ceturtdien, atklājot starptautisko konferenci "TransBaltica 2019", teica Satiksmes ministrijas (SM) Valsts sekretāra vietnieks Uldis Reimanis.

Viņš stāstīja, ka publiskajā telpā izskanējusī informācija liek domāt, ka Latvijai un SM tranzīts nav svarīgs, tomēr ministrija ir pārliecināta, ka tranzīta nozare Latvijai ir vajadzīga.

Reimanis uzsvēra, ka tranzīta nozare veido 8% no Latvijas iekšzemes kopprodukta, savukārt nozares kopējais apgrozījums ir 1,5 miljardi eiro.

Tostarp viņš piebilda, ka laba situācija tranzīta jomā šobrīd ir sadarbībā ar Krieviju, Baltkrieviju un Kazahstānu, nozares pārstāvjiem strādājot, lai arī turpmāk saglabātu kravu tranzītu no šīm valstīm caur Latviju.

SM Valsts sekretāra vietnieks arī uzsvēra, ka ministrija vienmēr atbalstīs tranzīta nozari.

Tāpat Reimanis norādīja, ka tranzīta nozare veiksmīgi darbojas, pateicoties ostām, ceļiem, dzelzceļam un indivīdiem, kuri veicina jomas attīstību.

Jau vēstīts, ka ceturtdien sākās starptautiskā konference "TransBaltica 2019", kurā nozares eksperti no Krievijas, Nīderlandes, Baltkrievijas, Itālijas, Lietuvas un Latvijas diskutēs par Baltijas tranzīta nozari un tās attīstību.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu