Garšo kūkas un kruasāni jeb kādi ir jaunā prezidenta brokastošanas paradumi

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/Scanpix, Depositphotos

Šis rīts advokātam Egilam Levitam pienācis īpašs, pamostoties kā jaunievēlētam Latvijas prezidentam, kurš darbu sāks 8. jūlijā. Kā jūtas Levita kungs un ko īsti jaunievēlētais prezidents ierasti bauda brokastīs, varam uzzināt intervijā "900 sekundes".

Raidījuma "900 sekundes" rīta programmas vadītāja Kristīne Garklāva jaunievēlēto prezidentu uzaicināja uz brokastīm, lai apjautātos, kā Egilam Levitam iesācies šis rīts, un uzzinātu pavisam praktiskas lietas - piemēram, ko mūsu nākamais prezidents labprāt ēd brokastīs!

Uz jautājumu, kā ir pamosties kā jaunievēlētam prezidentam, Egils smaidot atbild: "Neviena cilvēka dzīvē nav daudzu tādu rītu - tas man līdz šim ir pirmais un vienīgais tāds rīts. Kad pamodos, bija desmitdaļas sekundes, kamēr man bija jāaptver - faktiski ir sākusies jauna dzīve," atbild Egils Levits

Kādas tad ir nākamā prezidenta brokastis? "Parasti es dzeru kafiju ar pienu, bet, tā kā es zinu, ka man būs daudz tikšanos, es tagad izvēlēšos tēju - piparmētru vai mežrozīšu," kafejnīcā "Lapsas māja" Āgenskalnā sev brokastis pasūta Levits. No brokastu ēdiena viņš izvēlas ķiršu tarti. Jā, viņš nenoliedz, ka ir kūku cienītājs.  

Runājot par Levita kunga iecienīto brokastu un ne tikai brokastu dzērienu, viņš atzīst, ka ir liels kafijas fans. "Parasti es rītu sāku ar 0,75 l kafijas ar pienu.

Darbā, tiesā man ir itāļu sekretāre, kura pēc lielās krūzes ik pēc stundas dod mazos espreso. Un tad tas ir tā kā ar āmuru pa pieri. Esmu tā pieradis un, ja kādas 2 -3 stundas nav tā, tad nolaižas nedaudz enerģija. Bet es saprotu, ka tas nav visai veselīgi, un tāpēc neiesaku to nevienam darīt.

Man tas ir tā iegājies, bet varbūt es mainīšu savus paradumus," raidījuma "900 sekundes" vadītājai Kristīnei Garklāvai smaidot sola nākamais prezidents. 

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu