Kosova sola aizliegt Serbijas premjeres vizītes "rasistisko" izteikumu dēļ (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Serbijas premjerministre Ana Brnabiča.
Serbijas premjerministre Ana Brnabiča. Foto: Reuters / Scanpix

Kosovas ārlietu ministrs ceturtdien paziņojis, ka Serbijas premjerministres Anas Brnabičas "rasistisko" izteikumu dēļ aizliegs viņas vizītes Kosovā.

"Es neļaušu Serbijas premjerministrei ieceļot Kosovā, kamēr vien viņa turpinās pieturēties pie rasistiskas un nepieņemamas ideoloģijas pret Kosovas tautu," sociālajā tīklā "Facebook" apliecināja ārlietu ministrs Behžets Pacolli.

Serbijas premjere pirms dažām dienām izteicās, ka Kosovas līderi ir "vissliktākā paveida populisti" un "cilvēki, kas burtiski iznākuši no meža".

Šādi premjere netieši norādīja uz to, ka daudzi Kosovas politiķi 90.gadu beigās piedalījās partizānu karā pret Serbiju.

"Šie cilvēki ir teroristi, kas nav notiesāti," piebilda Brnabiča.

Arī divas desmitgades pēc tam, kad Kosova atdalījās no Serbijas un vēlāk pasludināja neatkarību, attiecības Belgradas un Prištinas starpā ir sliktas un dažkārt saspringtas.

Serbijas amatpersonas teju nekad neapmeklē Kosovas galvaspilsētu, bet bieži viesojas pārsvarā serbu apdzīvotajos apvidos, un Priština šādiem apmeklējumiem parasti dod atļaujas.

Arī Kosovas prezidents Hašims Tači nosodījis Brnabičas izteikumus.

Tā ir "vēl viena liecība Serbijas pašreizējā režīma patoloģiskajam naidam pret Kosovas pilsoņiem", medijiem sacīja Tači.

Kosovas premjerministrs Ramušs Haradinajs, parlamenta spīkers Kadri Veseli un Tači 1998.-99.gada karā pret Serbijas karaspēku bija Kosovas albāņu partizānu līderi.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu