Būvniecības uzņēmums apkopo pēdējo dekāžu bezgaumīgākās interjera tendences

Kad modīgais kļūst bezgaumīgs
TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Home Advisor

Kam gan nav gadījies atskatīties atpakaļ uz kādreizējā mājokļa iekārtojumu vai vecu fotogrāfiju ar tā laika pēdējās modes apģērbu un šausmās nodrebināties? Pēdējās dekādēs interjera dizains un tendences ir fundamentāli mainījušās, kas nozīmē, ka daudzi savulaik populāri telpu iekārtojumi ir morāli novecojuši un kļuvuši par bezgaumības paraugu. Amerikāņu būvniecības uzņēmums "Home Advisor" sadarbībā ar interjera dizaineriem ir apkopojis visneglītākās interjera tendences pēdējo 30 gadu laikā. 

90. gadu maksimālisms

Deviņdesmito gadu interjera dizaina mode izceļas ar haotisku vairāku stilu un krāsu sajaukumu, kas tolaik skaitījās ārkārtīgi stilīgi un oriģināli. Šajā laikā mēbeļu izvēlē netika meklēts konteksts vai vienojošais elements ne dzīvojamajā istabā, ne arī virtuvē. 

Foto: Home Advisor

Tas pats attiecas uz guļamistabu - baldahīns, plastmasas pērlīšu aizkari, krāsainas žalūzijas, piepūšamās mēbeles un tapešu bordes - šādi deviņdesmito gadu elementi savulaik skaitījās modīgi, taču no mūsdienu skatupunkta reti kuram gribētos šādu mājas iekārtojumu. 

Foto: Home Advisor

Millenium šiks

Šajā laikā krasi mainījās uzskati par to, kas ir "stilīga" istaba. Deviņdesmitajos remonta laikā priekšroka tika dota tapetēm, ar kurām noklāja visas četras sienas, turpretī millenium pirmajā dekādē viena no sienām kļuva par centrālo sienu jeb to sāka akcentēt ar košām un rakstainām tapetēm, bet pārējās sienas pieskaņoja centrālajai sienai.

Foto: Home Advisor

Tāpat izteikta 2000. gadu sākuma pazīme bija mēbeles visos iespējamajos brūnajos toņos - brūni dīvāni, koka mēbeles, brūnas sekcijas, dekori un gultas. Protams, neaizmirsīsim apaļos, pie griestiem piestiprinātos plastmasas krēslus, kuros varēja iesēsties un pēc tam ilgi mēģināt izrausties ārā. 

Foto: Home Advisor

Mūsdienu tendences, kuras jāizskauž 

Nav teikts, ka tikai pagātnes interjera dizaina kļūdas varētu likt sarkt mājas saimniekiem. Arī mūsdienās pastāv neskaitāmas tendences, kas reizēm liek nodrebināties.

Foto: Home Advisor

Spilgts piemērs ir industriālā stila ieviešana standarta dzīvokļos, sienas ar neskaitāmiem fotorāmjiem un fotogrāfijām, iedvesmojošiem citātiem vai saukļiem. 

Foto: Home Advisor
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu