Piešķirti 30 000 eiro jauniešu piederības sajūtas valstij stiprināšanai

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Evija Trifanova/LETA

Kultūras ministrija (KM) ir noslēgusi līdzdarbības līgumu ar biedrību "Eiropas kustība Latvijā" (EKL), atbilstoši kuram EKL būs jācenšas uzlabot jauniešu demokrātiskās līdzdalības prasmes un stiprināt piederības sajūtu.

Līgums paredz EKL uzdevumu veicināt skolu jauniešu, tostarp jauniešu no skolām, kas īsteno mazākumtautību izglītības programmas, savstarpējo sadarbību, pilsonisko līdzdalību un Latvijas eiropeiskās identitātes apzināšanos, nodrošinot demokrātisko līdzdalību veicinošas aktivitātes visos Latvijas reģionos, kā arī organizēt ikgadēju demokrātijas vasaras skolu jauniešiem, nodrošinot rezultātu pēctecību un izplatīšanu plašākā jauniešu auditorijā.

Tāpat EKL uzdots nodrošināt interaktīvi izglītojošas aktivitātes jauniešiem par valsti un demokrātiju darbībā, kas vērstas uz kopīgu vērtību apzināšanu un kopšanu, vienotas vēstures izpratnes veidošanu, Latvijas sabiedrisko un politisko procesu izpratni un analīzi, un nodrošināt informācijas apriti, komunikāciju un publicitāti par demokrātisko līdzdalību veicinošām un interaktīvi izglītojošām aktivitātēm jauniešiem, tostarp ikgadējo demokrātijas vasaras skolu.

Līgums paredz, ka EKL šajās aktivitātēs jāiesaista vismaz 400 jaunieši, 60% no kuriem pārstāvētu mazākumtautību skolas.

Līgums noslēgts par šo un nākamo gadu. Šogad EKL saņems aptuveni 30 000 eiro, bet par nākamo gadu puses ir apņēmušās slēgt atsevišķu līgumu pēc nākamā gada valsts budžeta apstiprināšanas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu