Melbārde: Ir ļoti svarīgi, lai cilvēks, kas ieņem amatu, ir kompetents kultūras jautājumos

CopyLinkedIn Draugiem X
Dace Melbārde
Eiropas Parlamenta deputāte
Dace Melbārde Eiropas Parlamenta deputāte Foto: Jānis Škapars/TVNET

Ir ļoti svarīgi, lai cilvēks, kas ieņem šo amatu, ir kompetents kultūras jautājumos, ka tas nav cilvēks no malas, kas tikai sāk apgūt, kas tad tā kultūra ir. Tas ir svarīgi, lai iegūtu autoritāti un uzticību kultūras darbinieku vidū, LTV raidījumā "1:1" teica kultūras ministre Dace Melbārde.

"Man ar Zigmaru Liepiņu saruna nav bijusi. Arī ar Signi Pujāti nav bijušas sarunas. Nacionālās apvienības vadītājs kādā no intervijām skaidri pateica, ka Rībenas kundze arī nebūs kultūras ministre," raidījumā norādīja Melbārde.

Taujāta par koncertzāles būvniecību, Melbārde teica, ka ir svarīgi būvēt jaunu koncertzāli, 21. gadsimta arhitektūras pērli.

"Mums ir jāsaprot, ka mēs veidojam mājvietu Latvijas mūzikas tradīcijai. Tā ir joma, kur mēs esam izcili stipri, daudzveidīgi un kompetenti," viņa norādīja.

Ziņots, ka saskaņā ar apstiprinātajiem rezultātiem EP ir ievēlēti Valdis Dombrovskis (JV), Sandra Kalniete (JV), Nils Ušakovs (S), Andris Ameriks (GKR/S), Roberts Zīle (VL-TB/LNNK), Dace Melbārde (VL-TB/LNNK), Ivars Ijabs (AP) un Tatjana Ždanoka (LKS).

CVK šo lēmumu pieņēma, ņemot vērā par partijām nodoto balsu skaitu. Vislielāko atbalstu - 26,2% - EP vēlēšanās saņēmusi "Jaunā Vienotība". Par "Saskaņu" nobalsojuši aptuveni 17,5% vēlētāju, bet par nacionālo apvienību "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK) - ap 16,4% vēlētāju. Apvienību "Attīstībai/Par!" atbalstījuši ap 12,4% vēlētāju, bet partiju "Latvijas Krievu savienība" - ap 6,2% balsstiesīgo.

Pārējās partijas EP vēlēšanās saņēma mazāku balsu skaitu.

CVK lēmumu par EP vēlēšanu rezultātu apstiprināšanu kandidātu sarakstu iesniedzēji vai deputātu kandidāti var pārsūdzēt Administratīvajā apgabaltiesā septiņu dienu laikā. Tādā gadījumā tiesai lieta būs jāizskata un nolēmums jāpieņem septiņu dienu laikā pēc pieteikuma saņemšanas.

EP vēlēšanas notika 25. maijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu