Pieci gudri veidi, kā tumšu koridoru padarīt gaišāku

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ikea/Publicitātes foto

Koridors nereti ir tā vieta, kur valda visbiezākā tumsa, - to reti kad izgaismo logi, tāpēc nākas vien iztikt ar spilgtām spuldzēm un lielām lampām. Lūk, pieci gudri veidi, kā šajā tumšajā mājokļa telpā ieviest gaismu. 

Lūko pēc spilgta apgaismojuma

Tumšā telpā apgaismojumam ir ārkārtīgi liela nozīme, taču šis ir arī vienkāršākais veids, kā koridoru padarīt gaišāku. Izvēlies caurspīdīgus stikla lampu abažūrus un spilgtākas spuldzes, bet izvairies no smagnējām un zemām lampām, kas koridoru vizuāli samazinās. Tāpat šajā telpā derēs sienas lampas, kas ideālā variantā ir kombinētas ar griestu lampām. 

Foto: West Elm/Publicitātes foto

Izvēlies sienas krāsas gudri

Svaigi baltas sienas un krēmīgie toņi koridoram ir vislabākā izvēle. Gaišas sienas lieliski atstaro gaismu un rada plašākas telpas iespaidu. Tāpat vari koridoru krāsot salvijas zaļā tonī vai pasteļtoņos, kas gan piešķirs koridoram dzīvīgumu, gan arī pildīs gaismu atstarojošā elementa funkcijas. Ja vēlies koridorā ieviest drosmīgāku dizainu, uz vienas no sienām vari uzklāt šobrīd populārās tapetes ar milzīgiem ziedu rakstiem.  

Neaizmirsti par grīdu un durvīm

Tāpat kā ar sienām, arī grīdai un durvīm ir liela nozīme - izvēlies gaišas flīzes, dēļu grīdu, parketu vai laminātu. Ja līdzekļi atļauj, koridoros iederas arī marmora grīda vai tās imitācija. Šāda grīda piešķirs dzīvoklim neatvairāmu eleganci. Savukārt, kas attiecas uz durvīm, izvēlies durvis ar stikla logiem, kas ved tālāk uz dzīvojamo istabu - šādā veidā koridorā ieviesīsi dabīgo gaismu pat tad, ja tajā logu nav. 

Piešķir telpai centrālo objektu

Lai gan koridors nereti ir šaurākā un mazākā vieta mājoklī, tas nenozīmē, ka tajā nedrīkst atrasties kāds centrālais objekts. Izvēlies spoguļus vai spilgtas krāsas kumodes vai galdiņus, kas izcelsies pieklusinātu toņu telpā. 

Foto: All Modern/Publicitātes foto

Nokrāso radiatorus un grīdlīstes

Krāsojot sienas, neaizmirsti nokrāsot tādā pašā tonī radiatorus - arī radiatori var izcelties uz kopējā fona un vizuāli samazināt telpu vai izjaukt gaišās telpas ilūziju. Tas pats attiecas uz grīdlīstēm - tumšas grīdlīstes uzliks "rāmjus" telpai un to samazinās, kā arī traucēs gaismai plūst vienmērīgi. 

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu