Mazda sāk piedāvāt benzīna motoru ar dīzeļdzinēja darbības principu

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Mazda3
Mazda3 Foto: Publicitātes foto

Jaunās “Mazda3” automašīnas ar “Skyactiv-X” dzinēju Latvijā ieradīsies rudenī.

Mazda sāka oficiāli pieņemt jaunās paaudzes “Mazda3” ar revolucionāro “Skyactiv-X” benzīna dzinēju pasūtījumus. Tas ir pirmais koncerna modelis, kurš aprīkots ar “Skyactiv-X” motoru.

“Skyactiv-X” dzinējs izceļas ar to, ka tajā izmantota “Mazda” patentētā “Spark Plug Controlled Compression Ignition” (SPCCI) tehnoloģija, kas kombinē benzīna dzinējā izmantoto degmaisījuma aizdedzināšanu ar aizdedzes sveci un dīzeļdzinējā izmantoto degvielas pašaizdegšanos spiediena izraisītās augstās temperatūras ietekmē. Tas ir pirmais šādas koncepcijas sērijveida dzinējs pasaulē.

Foto: Publicitātes foto

“Mazda” inženieri apgalvo, ka šī tehnoloģija apvieno abu dzinēju labākās īpašības vienā – benzīna dzinēja jaudu pie augstiem apgriezieniem un dīzeļdzinēja vilkmi zemu apgriezienu diapazonā. Divu litru darba tilpuma “Skyactiv-X” motora jauda sasniedz 180 ZS, bet griezes moments – 224 Nm. WLTP ciklā šī dzinēja degvielas patēriņš uz 100 km ir no 4,6 litriem, savukārt tā oglekļa dioksīda izmešu apjoms ir 96 g/km.

“Mazda3 Skyactiv-X” tiks komplektēta ar “Mazda M Hybrid” hibrīda tehnoloģiju. Tā saucamā “mild-hybrid” tipa spēkstacija sastāv no 24 V startera-ģeneratora, kas palīdz samazināt degvielas patēriņu un oglekļa dioksīda emisijas.

Foto: Publicitātes foto

Ar “Skyactiv-X” būs pieejams gan “Mazda3” hečbeks, gan sedans, un kopā ar šo dzinēju būs iespēja izvēlēties manuālo vai automātisko pārnesumkārbu. Tāpat būs pieejama arī pilnpiedziņas sistēma. Tuvākajā nākotnē ar “Skyactiv-X” dzinēju paredzēts aprīkot arī pilsētas krosoveru CX-30.

Latvijas pirmās “Mazda3” ar kompresijaizdedzes benzīna dzinēju nonāks rudenī. “Vision” komplektācijas auto maksās no 24 590 eiro.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu