Itālijas valdība pieņem dekrētu par naudassodiem migrantu glābēju organizācijām (2)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: SIPA/Scanpix

Itālijas populistu valdība otrdien pieņēma dekrētu, kas nosaka naudassodus nevalstiskajām organizācijām, kuras Vidusjūrā glābj un ved uz Eiropu nelegālos migrantus, un šo dekrētu atbalstīja pret imigrāciju noskaņotais iekšlietu ministrs Mateo Salvīni.

Dekrēts paredz, ka privātiem kuģiem, kas ignorē rīkojumus neiebraukt Itālijas teritoriālajos ūdeņos, tiks noteikts naudassods no 10 000 līdz 50 000 eiro, tiem piestājot Itālijā.

Tas arī nodod Salvīni vadītajai Iekšlietu ministrijai pilnvaru izdot šādus rīkojumus, kas iepriekš bija Transporta un infrastruktūras ministrijas kompetencē.

Šis sods būs jāmaksā kuģa kapteinim, operatoram un īpašniekam. Atkārtotu pārkāpumu gadījumos kuģis tiks konfiscēts.

Salvīni apsveica šā dekrēta pieņemšanu, kas bija aizkavējusies par vairākām nedēļām, ņemot vērā Itālijas prezidenta administrācijas bažas par tā neatbilstību konstitūcijai un ANO paustu kritiku.

Ministrs nosauca dekrētu par "soli uz priekšu šīs valsts drošībai" un sacīja, ka viņš ir "absolūti pārliecināts par faktu, ka tas ir atbilstošs" visiem nacionālajiem un starptautiskajiem likumiem.

Šis dekrēts arī nosaka smagākus sodus cilvēkiem, kas piedalās ielu nemieros vai sadursmēs ar policiju, un vardarbīgiem futbola līdzjutējiem.

Par beisbola nūju, mietu vai pirotehnikas lietošanu pret drošības spēkiem draudēs četru gadu cietumsods.

Demonstrantiem, kas slēpj savas sejas, lai izvairītos no identificēšanas, draudēs cietumsods līdz trim gadiem un naudassods līdz 6000 eiro.

Šis dekrēts vēl jāapstiprina parlamentam, kurā valdošajai koalīcijai ir vairākums.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu