Kārtošanas speciāliste atklāj: preces, kas palīdzēs uzturēt māju kārtīgu

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Houzz/Publicitātes foto

Mājas kārtošana ikkatram kaut kādā mērā ir izaicinājums - varbūt tā ir vietas atrašana noklīdušajām mantām, atbrīvošanās no krāmiem vai pat vienkārša motivācijas atrašana putekļu notīrīšanai. Lai tīrīšana un kārtošana padotos vieglāk, amerikāņu mājaslapas "Houzz" eksperte Patrīcija Lī dalās ar ieteikumiem - lietām, kuras ievērojami atvieglos kārtošanu. 

Caurspīdīgas kastītes pārtikas produktu uzglabāšanai

Caurspīdīgas plastmasas vai akrila kastītes patiesi spēs dzīvi padarīt vieglāku. Caurspīdīgi trauki ir labi pārskatāmi un, jau uzmetot skatienu, būs skaidrs, kas tajos atrodas, kas savukārt samazina tos gadījumus, kad izmisīgi ir jārokas virtuves atvilktnē un jāmeklē garšvielas vai piparkūku formiņas. Iegādājies vairākas caurspīdīgas kastītes un uz tām uzraksti, ko tur grasies glabāt, piemēram, garšvielas, makaronus, rīsus, vai pat izmanto tās ledusskapja organizēšanai un liec tajās mērču traukus, gaļas iepakojumus vai konkrētus dārzeņus. 

Atvilktņu sadalītāji

Arī atvilktnēs jūklis var rasties pavisam ātri un nemanāmi, un pie vainas teju vienmēr ir izmētāti kastroļi un vāki. Šo haosu var glābt atvilktņu sadalītāji, kas iedalīs atvilktnes vairākās daļās un katrai sadaļai piešķirs konkrētu funkciju - vienā glabā tikai vāku, otrā - kastroļus, bet trešajā - pannas. 

Izvelkami organizatori zem izlietnes

Zem izlietnes haoss ir likumsakarīgs; lielākoties tas notiek tāpēc, ka šī vieta ir slikti pārskatāma un grūti aizsniedzama. Tieši tāpēc liels palīgs būs izvelkams plaukts vai speciāls izvelkams organizators, kurā salikt tīrīšanas līdzekļus vai citus piederumus. 

Plauktu vietā izvelkamas atvilktnes

Tas pats attiecas uz pārējiem virtuves skapīšiem - ja tie nav pārāk labi pārredzami, izmanto izvelkamas atvilktnes arī citviet. 

Nodalījums plastmasas trauku glabāšanai

Līdz ar vākiem un kastroļiem plauktos vai atvilktnēs nekārtību vieš arī plastmasas trauciņi un to vāki. Izveido speciālu plastmasas trauku novietni un atsevišķi no tās - plastmasas trauku vāciņu glabātuvi. Šādi varēsi aši atrast noklīdušos vāciņus un tiem piederošos traukus, turklāt virtuvē neveidosies nekārtība.  

Speciāls grozs ziedošanai paredzēto mantu krāšanai

Visbeidzot - padomā arī par speciālu grozu, kur visi mājinieki var iemest apģērbu un apavus, kuri palikuši par mazu, apnikuši vai vienkārši - par tiem ir aizmirsts. Ja izliec grozu kādā redzamā vietā, eksperte uzsver, ka grozam ir jābūt vizuāli pievilcīgam un ar vāciņu - tas būs gan jauks interjera papildinājums, gan arī mudinās saturu nogādāt ziedošanas vietās. 

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu