Traipi uz cementa grīdas: kā tikt ar to galā?

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Unsplash

Cementa grīda mājoklī, uz terases, garāžā un taciņā ir īpaši praktiska, lēta un izturīga. Tomēr cements ir porains materiāls, kas nozīmē, ka tas var uzsūkt dažādus šķidrumus, tas var nosmērēties ar zāli vai uz tā var gadīties dažādi traipi, kuru tīrīšanai ar slotu un ūdeni parasti nepietiek. Lūk, idejas, kā attīrīt cementa virsmas. 

Cementa un betona grīdas un taciņas ir jātīra reizi gadā - pavasarī, kad uz tām ir sakrājušies dubļi un nosēdumi, taču vasarā, aktīvi izmantojot terasi, pleķi un traipi uz cementa grīdas ir neizbēgami. Tie var būt vīna, zāles, šašliku mērces vai tauku nosēdumi, kas atstāj neizmazgājamas pēdas. 

Kā tīrīt cementa virsmas un grīdas? 

  • Sākumā atbrīvo grīdu vai virsmu no mēbelēm, mantām un citiem sīkumiem. Ar slotu noslauki lapas, zāles vai putekļus un ar dārza šļūteni to nomazgā. 
  • Sajauc glāzē dzeramo sodu un pāris karotēm baltā etiķa. Ļauj mikstūrai saputot un ar karoti to uzklāj uz traipa. Ļauj mikstūrai iedarboties 30 minūtes. 
  • Izmantojot neilona saru birsti, kārtīgi noberz traipu. Pēc tam visu kārtīgi noskalo. 

Mazliet grūtāks uzdevums būs, ja grīdu klās rūsas traipi. Tie ir niknāki un grūtāk iztīrāmi, tāpēc talkā ir ieteicams ņemt skābeņskābi, kas ir nopērkama biškopības veikalos, vai tīrīšanas līdzekļus, kuru sastāvā ir skābeņskābe. Savukārt pelējumam izmanto hlora balinātāju. 

Foto: Unsplash

Cīņā ar taukainiem pleķiem

  • Taukainiem nosēdumiem ņem talkā līdzekli, kas efektīvi spēj absorbēt taukus. Tās ir specializētās kaķu smiltiņas vai kukurūzas ciete. Apber ar tām taukainos nosēdumus un viegli tos izklāj tā, lai daļa no smiltīm vai cietes ieiet cementa porās. Ļauj kaķu smiltiņām vai kukurūzas cietei iedarboties no 24 stundām līdz pat trijām diennaktīm.
  • Pēc dažām dienām noslauki pulveri no taukainā pleķa. Kārtīgi aplūko traipa vietu un pārbaudi, vai traips vēl ir palicis. Ja ir vēl manāmi eļļas nosēdumi, atkārto kaķu smilšu triku. Ja traips ir pazudis, notīri to ar neilona birsti un speciālu līdzekli, kas satur attaukojošas vielas. Visu kārtīgi noskalo ar dārza šļūteni.
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu