"Līgo mežā": perfektie sarkanā kāposta salāti

CopyLinkedIn Draugiem X

Laiks otrajai «TVNET Līgo mežā» receptei: perfektajiem kāpostu salātiem. Īsti nav skaidrs, kāpēc pēc šādas receptes gatavotus salātus Latvijā ar uguni nesameklēsi, bet, ja viesosies kādā no Teksasas bārbekjū restorāniem, visticamāk, ka pie teicami pagatavotās gaļas tev pienesīs tieši šādus salātus.

Gatavojoties un svinot Jāņus, «Egoiste» jau tradicionāli piedāvā noderīgus padomus un dažādas vasaras saulgriežu ēdienu receptes, kas tapušas nekur citur kā dabas svētnīcā – mežā! Arī šogad par mūsu meža garšas gidu izvēlējāmies Latvijas garšu pazinēju Ritvaru Tomu Loginu. 

Vienkārši, bet tik gardi, ka mēli var norīt! Ķeramies pie gatavošanas. 

Mums būs nepieciešams:

  • vidēja izmēra sarkanais kāposts,
  • iepakojums skābā krējuma,
  • dižonas sinepes,
  • ābolu etiķis,
  • pētersīļi un lociņi,
  • sāls, pipari un nedaudz cukura. 

GALERIJA: perfektie sarkanā kāposta salāti

Sarkano kāpostu (der arī parastais kāposts) smalki sagriež. Smalki sakapājam arī pētersīļus, lociņus un pievienojam sagrieztajam kāpostam. Dāsni pievienojam krējumu, arī sinepes nevajag žēlot. Pieberam sāli, piparus un nedaudz cukura. Pēcāk krietnu šļuku ābolu etiķa. Kārtīgi visu samaisām un gatavs! 

Šie salāti izcili ies kopā ar jebkuru gaļas ēdienu, bet garšos arī tāpat vien! Labu apetīti! 

Turklāt sarkanais kāposts tiek uzskatīts par visvērtīgāko no kāpostiem, jo tajā ir četras reizes vairāk antioksidantu nekā baltajos galviņkāpostos. Tāpēc noteikti jāpamēģina šī veselīgā recepte!

ALKOHOLA LIETOŠANAI IR NEGATĪVA IETEKME. TĀ PĀRDOŠANA, IEGĀDĀŠANĀS UN NODOŠANA NEPILNGADĪGĀM PERSONĀM IR AIZLIEGTA. 

Paldies TVNET līgo recepšu superkomandai 2019!

Ritvaram Tomam Loginam, Kārlim Langinam, Mārtiņam Otto, Gerdai Pulkstenei, Lūcijai Luīzai Žoglai, Artūram Krūmiņam, Jānim Škaparam, Viktorijai Puškelei, Jānim Vingrim, Ingaram Tenim!

Pateicamies arī "Skandi Motors" par ietilpīgo un ērto auto, kā arī  muzikālajai apvienībai “ZeMe” - koklētājai Laimai Jansonei un dīdžejam Monstam par mūziku!  

Un paldies veikaliem: «Linotēka» un «CITA:ROTA» par svētku drēbēm un ziedu salonam "Aina" par vainadziņu!

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu