Ieteikumi elegantam, bet vienkāršam Līgo svētku piknikam

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Publicitātes foto

Domājot par vasaras saulgriežu svinēšanu, tirdzniecības centra "Spice Home" blogere, ziedu un sajūtu dizainere Santa Kļava sniedzieteikumus, kā ikviens var uzburt īpašus svētkus sev un saviem tuvajiem.

Zināms, ka, svinot vasaras saulgriežus, ir svarīgi būt kopā, bet tikpat svarīgi ir viesus sagaidīt ar bagātīgi klātu galdu un atcerēties par drošību, grilējot maltīti, kā arī atrast labākos veidus, kā sasildīties drēgnajos vakaros, vērojot saulrietu.

Kadiķu aromāts - jauna elpa tradicionālajam šašlikam

"Šie svētki nav iedomājami bez grila klātbūtnes, un no tā nemaz nevajag izvairīties, jo tā ir viena no gardākajām tradīcijām – aromātisks, pašgatavots šašliks uz grila. Tiem, kam dūmu garša un aromāts sniedz baudījumu, oglēm ir vērts pievienot kadiķa zariņu. Tas sniegs ļoti patīkamu aromātu un izteiktāku garšu grilējumiem."

Foto: Publicitātes foto

Ēdiena uzglabāšana, dodoties zaļumos

"Lielākā daļa svinētāju izvēlas doties ārpus mājas un šos svētkus baudīt svaigā gaisā, zaļumos, tāpēc svarīgi būtu parūpēties par to, lai līdzpaņemtais ēdiens nesabojātos. Papīra un plastmasas uzglabājamie trauki būs visērtāk lietojamie - vienus pēc tam var izmest, bet otrus lietot nākamajos svētkos. Tāpat skaisti un praktiski būs dažādi koka izstrādājumi - bļodas salātu pasniegšanai un koka kastes, piemēram, pledu glabāšanai."

Gaumīgs, bet tomēr praktisks svētku galda noformējums

"Vasaras saulgriežu svinībām piestāv būt vienkāršām, tādēļ arī svētku galdam ir jāizskatās vieglam, dabīgam un ne pārāk samākslotam. Ierasti tradicionālos māla traukus neiesaku uz svētku galda izmantot lielos daudzumos - tas rada tādu kā smaguma sajūtu - akcentu uzliekot nevis uz maltīti, bet traukiem. Manuprāt, skaisti izskatīsies, kā balti šķīvji, tā salvetes ar ziedu vai zaļumu motīviem. Māla traukos senlaiku sajūtai var pasniegt pašu sietu sieru un pīrāgus, savukārt ziedus, kas ir neatņemama šo svētku sastāvdaļa, var izkārtot metāla spainī, māla krūkā vai pat stikla traukos,”

Foto: Publicitātes foto
  • Galdu dekorēšanā izmanto vienkāršus šķīvjus un piederumus – tādā veidā ļaujot izcelties ēdienam;
  • Rotā galdu ar svaigiem, pļavā lasītiem ziediem;
  • Ja svinības norisinās pie dabas, tad lauku šarma sajūtai var neizmantot ierasti "smagos" galdautus - to vietā, piemēram, lina salvetes;
  • Lai neradītu ļoti formālu sajūtu, ierastā galda klājuma vietā, šķīvjus saliec kaudzītē un galda piederumus kādā groziņā, glāzes izkārto pēc lietojuma - alum, vīnam, kvasam u.c.

Negaidīti ciemiņi un diennakts vēsākie brīži

"Kā jau šajos svētkos pierasts, vienmēr tiek kurināts ugunskurs. Tam ir daudz un dažādi lietojumi - tradicionāli, lēkt pāri ugunskuram un dziedāt dziesmas, pulcējoties ap to, tāpat vēsākos brīžos pie tā sasildāmies un bēgam no negaidītiem "ciemiņiem" - odiem un citiem kukaiņiem. Kā sasildīties un izvairīties no kukaiņu kodumiem, neesot ugunskura tuvumā? Izvēlies sev un saviem mīļajiem kādu košu, vasarai piemērotu pledu ar ko sasildīties. No odiem un kukaiņiem izvairīties iespējams ar speciālu sveču palīdzību. Tās ne vien rada romantisku noskaņu, bet arī nereti šīm svecēm ir patīkams aromāts, kas papildinās jau esošo aromātu buķeti un pasargās no nevēlamajiem "ciemiņiem"," atklāj Santa Kļava.

Foto: Publicitātes foto
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu