Lielbritānijā pirmo reizi notiesā par šaujamieroča izgatavošanu ar 3D printeri (2)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/SCANPIX

Lielbritānijā trešdien 26 gadus vecs students notiesāts par šaujamieroča izgatavošanu ar 3D printeri, un ,kā norāda policija, šis ir pirmais gadījums valstī, kad persona notiesāta šādā lietā.

26 gadus vecais Tendai Musvere tiesā atzina vainu apsūdzībās, ka izgatavojis šaujamieroci ar 3D printeri.

Policija 2017.gada oktobrī pārmeklēja Musveres dzīvesvietu Londonas centrā aizdomās par narkotiku glabāšanu. Policisti atrada pierādījumus, ka tur audzētas marihuānas kaņepes, un ar 3D printeri izgatavotā ieroča daļas. Policija secināja, ka ar šo ieroci būtu bijis iespējams izdarīt letālu šāvienu.

Musvere, kurš ir Zimbabves pilsonis, apgalvoja, ka izgatavojis ieroci universitātes projektam, kurā paredzēts uzņemt filmu. Viņš apgalvoja, ka nav zinājis, ka ar ieroci iespējams izšaut.

Vēlāk Musvere atteicās sīkāk paskaidrot, kas tas ir par projektu un kādēļ viņš izgatavojis arī tās ieroča daļas, ka nepieciešamas īstu ložu izšaušanai.

Policisti pārbaudīja Musveres meklējumu vēsturi internetā un atklāja, ka viņš skatījies video, kuros parādīts, kā izmatot 3D printeri, lai izgatavotu šaujamieročus, ar kuriem iespējams izšaut īstas lodes.

2018.gada februārī šajā lietā tika veikts vēl viens reids, kurā tika atrastas vēl citas ar 3D printeri izgatavotā ieroča sastāvdaļas.

Spriedums Musverem tiks nolasīts 9.augustā.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu