ASV aizliedz lidojumus daļā Irānas kontrolētās gaisa telpas

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/SCANPIX

ASV Federālā aviācijas pārvalde (FAA) piektdien aizliegusi ASV reģistrētiem lidaparātiem lidot daļā Irānas kontrolētās gaisa telpas, kā iemeslu minot paaugstinātās militārās aktivitātes un politisko saspīlējumu.

FAA tviterī paziņoja, ka brīdinājusi pilotus par lidojumu aizliegumu virs ūdeņiem Teherānas Lidojumu informācijas reģionā.

Aizliegums attiecas uz daļu Persijas līča un daļu Omānas līča.

Aizliegums attiecas uz ASV aviopārvadātājiem un komerciālajiem operatoriem un visiem ASV reģistrēto lidaparātu lidojumiem, ja vien operators nav ārvalstu pārvadātājs.

Irāna ceturtdien notrieca Savienoto Valstu izlūkošanas bezpilota lidaparātu netālu no stratēģiski nozīmīgā Hormuza šauruma.

ASV Aizsardzības ministrija apstiprinājusi, ka Irānas Revolucionārā gvarde notriekusi tās bezpilota lidaparātu, norādot, ka lidaparāts notriekts starptautiskajā gaisa telpā un tas bijis "neprovocēts uzbrukums".

Irāna savukārt apgalvo, ka bezpilota lidaparāts pārkāpis tās gaisa telpu, par ko tai esot neapgāžami pierādījumi, turklāt lidaparāta fragmenti izcelti no tās teritoriālajiem ūdeņiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu