Jūrtaka – 1200 km pārgājienu maršruts gar Baltijas jūru

CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Apollo

Lai gan Latvijā ir daudz maršrutu un taku, tās pārsvarā ir īsas, tāpēc izveidota Jūrtaka – vairāk nekā 1200 kilometru garš maršruts gar Baltijas jūru, ziņo portāls lsm.lv.

Jūrtakas izstrādātājs Juris Smaļinskis atklāj, ka maršruts sākas pie Lietuvas – Latvijas robežas Nidas ciemā un finišē pie Tallinas ostas Igaunijā. Maršruta veidotāji šo ceļa posmu nogāja 50 dienās, soļojot raiti un fiksējot maršrutu. Tūristiem gan paredzēts to iziet 60 dienās.

Jūrtakas ceļvedī ir detalizēti aprakstīta praktiska informācija ne tikai par apskates objektiem, bet arī naktsmītnēm, veikaliem, sabiedrisko transportu. “Mēs – visi Jūrtakas veidotāji – esam praktiķi un ceļojam. Mēs ierodamies tajā vietā, kur ir loģisks starts, un beidzam tajā vietā, kur ir loģisks un loģistisks finišs. Mēs tāpat kā jebkurš kājāmgājējs sapņojam par saldējumu šajā laikā. Kājāmgājējs ir pieticīgs, bet, ja pa ceļam ir šādi pakalpojumi, viņš ļoti labprāt tos izmanto,” stāsta Smaļinskis.

“Viss maršruts ir vienas dienu posmos. Gan grāmatā, gan mājaslapā visu informāciju atradīsiet vienas dienas griezumā. Tas nozīmē – ja jums ir viena diena brīva, varat vienu dienu nostaigāt. Tādā veidā sakolekcionējot pa brīvdienām vai atvaļinājumu, var noiet gabaliņu pa gabaliņam,” saka Smaļinskis.

Pašlaik tiek veidota arī Jūrtakas “dvīņu māsa” – Mežtaka. “Šī taka iekļautos otrā maršrutā E11, kas iet cauri Vācijai un šobrīd beidzas pie Polijas – Lietuvas robežas. Mēs šobrīd mēģinām attīstīt to daļu, kas ir starp Rīgu un Tallinu,” stāsta Smaļinskis, atklājot, ka tā būs līkumaina taka vairāk nekā 1000 km garumā.

Mežtakas maršruts varētu tapt divu gadu laikā. Tās veidošanas pārgājieni ir publiski, un var pievienoties ikviens.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu