Nīderlandē stāsies spēkā aizliegums lietot mobilos telefonus, braucot ar velosipēdu

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Pieslēgts velosipēds. Ilustratīvs attēls.
Pieslēgts velosipēds. Ilustratīvs attēls. Foto: Artūrs Ķipsts/LETA

Nīderlandē no pirmdienas stāsies spēkā aizliegums izmantot mobilos telefonus, braucot ar velosipēdu, paredzot 95 eiro sodanaudu par šī aizlieguma pārkāpšanu.

Aizlieguma mērķis ir samazināt velosipēdistu negadījumu skaitu. Tas attiecas arī uz planšetdatoriem, atskaņotājiem un kamerām. Ierīces būs aizliegts lietot braukšanas laikā, bet ne stāvot.

"Mans aicinājums visiem velosipēdistiem ir skaidrs: turiet mobilo telefonu un 95 eiro kabatā," paziņoja satiksmes ministre Kora van Nivenheizena.

2017.gadā Nīderlandē negadījumos, kuros iesaistīti velosipēdi, dzīvību zaudēja 207 cilvēki. Eksperti aplēsuši, ka katru ceturto negadījumi izraisījusi mobilo telefonu lietošana, braucot ar velosipēdu. Parasti avārijas notikušas, klausoties mūziku vai runājot pa telefonu.

Lietot mobilo telefonu, kamēr tiek vadīta automašīna, Nīderlandē jau sen ir aizliegts. Pārkāpuma gadījumā vainīgajam jāmaksā 240 eiro liela sodanauda.

Nīderlandieši ir aktīvi velobraucēji un uz valsts 17 miljoniem iedzīvotāju ir vairāk nekā 23 miljoni divriteņu. Valstī ir arī desmitiem tūkstoši veloceliņu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu