Bauskas policisti atsavinājuši 300 litrus nelegālas dīzeļdegvielas (1)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Valsts policija

Bauskas policisti atsavinājuši 300 litrus nelegālas dīzeļdegvielas, portālu TVNET informē Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes vecākā speciāliste Ieva Sietniece.

Pagājušajā nedēļā, 5.jūlijā, Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes Kārtības policijas biroja Patruļpolicijas nodaļas darbinieki, veicot dienesta pienākumus Bauskā, pēc pulksten 20.00 apturēja automašīnu Audi Avant, kuru vadīja 1983.gadā dzimis vīrietis.

Apturot automašīnu, policistu uzmanību piesaistīja automašīnas bagāžnieka nodalījumā esošās dažāda tilpuma plastmasas kannas ar šķidrumu. Policisti kopumā izņēma 12 dažāda tilpuma plastmasas kannas ar 300 litriem nezināmas izcelsmes dīzeļdegvielas.

Latvijas Administratīvā pārkāpuma kodeksa 169.3 pants paredz, ka par akcizējamo preču (to skaitā preču, kurām piemērojams akcīzes nodokļa atbrīvojums vai atvieglojums) iegādes, realizācijas, uzglabāšanas vai pārvietošanas (pārvadāšanas) noteikumu pārkāpšanu, kā arī par citiem šo preču aprites noteikumu pārkāpumiem piespriež naudas sodu fiziskajām personām no septiņdesmit līdz septiņsimt eiro, bet juridiskajām personām – no septiņdesmit līdz septiņtūkstoš simt eiro, konfiscējot šīs preces un to pārvietošanai (pārvadāšanai) izmantotos transportlīdzekļus vai bez konfiskācijas.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu