XII Vislatvijas zirgu diena pulcē kuplu skaitu zirgu mīļotāju

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: publicitātes

Inčukalnā, Nacionālajā sporta bāzē “Jauno Jātnieku skola” 14. jūlijā zirgus un zirgu mīļotājus no visas Latvijas priecēja XII Vislatvijas Zirgu diena, kas bija svētki ne tikai zirgiem, jātniekiem, bet arī ģimenēm ar bērniem un citiem interesentiem.

Zirgu dienā bija iespēja ikvienam izjāt ar zirgiem un ponijiem brīvā dabā, piedalīties ekskursijās pa stalli un manēžām, iepazīstot zirgu un jātnieku dzīvi. Šī bija diena, kad jātnieki demonstrēja ne tikai labas jāšanas prasmes, bet arī prasmi braukt ar lielo traktoru pa laukumu. Jātnieki pieveica šķēršļus, saposušies īpašos tērpos un izrotājuši zirgus. Skatītājiem bija iespēja jādelēt ar koka zirdziņiem un piedalīties neskaitāmos konkursos.

Gaidītākais notikums bija augstlēkšana “Spēks un izveicība”, kad spriedze bija sasniegusi kulmināciju; klusumā, kas valdīja sacensību vietā, varēja dzirdēt pat zirga elpu. Maršrutā piedalījās jātnieki no 18 gadu vecuma. Pārvarot 160 cm šķērsli, sīvā konkurencē uzvarēja Janely Saar no Igaunijas ar zirgu Ilsonne V Bareelhof, 2.vietā atstājot, Lauru Peneli ar zirgu Chamann du Vercol, kas pārlēca 150 cm šķērsli. Godpilnajā trešajā vietā palika Aigars Bregže ar zirgu Bacchus de Troy.

Papildus visam lielus un mazus skatītājus priecēja “Zirgu skolas” un Latvijas Lauksaimniecības universitātes priekšnesums, demonstrējot iejādes elementus. Šogad bija iespēja vērot draivingu - vienjūgu braukšanas sacensības.

Izrādās, ne tikai zirgiem, bet arī suņiem ir augstlēkšana un maršruti, kurus viņi izpilda kopā ar saviem saimniekiem – par to visu varēja uzzināt adžiliti suņu šova priekšnesumā.

Īpaši bija gādāts par bērniem - loka šaušana, piepūšamās atrakcijas, sejiņu apgleznošana un gardumi no amatnieku tirdziņa.

“Priecājamies uzņemt pie sevis jātniekus, zirgus un zirgu mīļotājus, jo tie ir svētki, kad sanāk kopā, visi līksmo un bauda sava darba augļus, jo ikdienas rutīnā zirgu sportā garoziņa nav nemaz tik mīksta. Esam gandarīti popularizēt zirgu sportu Latvijā un svētkos dot iespēju iepazīties, paskatīties un sadraudzēties ar šiem skaistuļiem,” saka Elīna Dzenuško, “Jauno jātnieku skolas” valdes locekle.

XII Vislatvijas Zirgu dienas organizē “Jauno jātnieku skola”, kas kopš 2007. gada ir viens no modernākajiem sporta kompleksiem Baltijā, ar diviem augstas kvalitātes āra laukumiem, Latvijā lielāko jāšanas manēžu un plašiem, mūsdienīgiem staļļiem. No 2019. gada komplekss ir ieguvis Nacionālās sporta bāzes statusu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu