Foto: Pasaulē vērots Mēness aptumsums (1)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/AP/Scanpix

Pagājušajā naktī daudzviet Eiropā, Āzijā un Āfrikā bija vērojams daļējs Mēness aptumsums. Aplūko fotogrāfijas, kurās iemūžināts aptumsums dažādās pasaules vietās!

Interesanti, ka tas precīzi sakrīt ar 50. gadadienu, kopš ceļā uz Zemes dabisko pavadoni pacēlās Apollo 11 komanda, kurai, kā zināms, pirmo reizi vēsturē izdevās veiksmīgi īstenot šādu misiju. 

Foto: Zumapress/PA/Scanpix

Apollo 11 komanda savukārt no Zemes ceļā uz Mēnesi pacēlās 1969. gada 16. jūlijā. Lidojums līdz Mēnesim ilga četras dienas, pēc kurām Nīls Ārmstrongs kļuva par pirmo cilvēku vēsturē, kurš uz Zemes dabiskā pavadoņa spēris kāju.

Daļējs Mēness aptumsums bija redzams gandrīz visur pasaulē, izņemot Ziemeļameriku, kā arī Grenlandes un Krievijas ziemeļus.

Latvijā otrdienas vakarā plkst.23 sākās Mēness aptumsuma daļējā fāze, kas ilga līdz diviem naktī. Mēness aptumsuma maksimālās fāzes brīdis Latvijā bija pusstundu pēc pusnakts, kad satumsa nedaudz vairāk nekā puse no Mēness diska. Aptumsuma laikā Mēness atradās zemu virs horizonta dienvidaustrumu un dienvidu pusē.

Foto: Zumapress/PA/Scanpix

Mēness aptumsums vērojams tad, kad Mēness nonāk Zemes ēnā.
 

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu