Arī deputāti dod "zaļo gaismu" finansējuma pārdalei pedagogu algu palielināšanai līdz €750 šogad (6)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: LIZDA pikets par pedagogu algu paaugstināšanu
Foto: LIZDA pikets par pedagogu algu paaugstināšanu Foto: Jānis Škapars/TVNET

Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisija ceturtdien atbalstīja finansējuma pārdali pedagogu minimālās algas palielināšanai līdz 750 eiro šogad.

Iepriekš šo lēmumu jau bija atbalstījusi valdība.

Finansējums ir paredzēts šā gada četriem mēnešiem - no septembra līdz decembrim. 6 944 658 eiro tiks novirzīti no gadskārtējā valsts budžeta izpildes procesā pārdalāmā finansējuma, bet 713 824 eiro IZM radusi savā budžetā.

Finanšu ministrijai (FM) par šo valdības lēmumu informēja Budžeta komisiju, kurai saskaņā ar likumu ir tiesības vai nu paust iebildumus vai neiebilst apropriācijas pārdalei. Ņemot vērā, ka Budžeta komisija iebildumus nav paudusi un ir akceptējusi šo soli, ministrija varēs veikt apropriācijas pārdali.

Minimālā atalgojuma paaugstināšana attieksies uz aptuveni 24 129 vispārējās izglītības pedagogiem, 12 159 pirmsskolas pedagogiem, 2426 profesionālās izglītības pedagogiem, 7350 interešu izglītības skolotājiem un 4144 profesionālās ievirzes izglītības skolotājiem.

Latvijas izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrība (LIZDA) par pedagogu zemāko mēneša darba algas likmes paaugstināšanu pauž gandarījumu, tomēr vienlaikus uztur prasību dokumentāri apstiprināt atalgojuma pieaugumu arī no 2020.gada 1.janvāra.

Lai 2020.gadā un turpmāk nodrošinātu finansējumu pedagogu minimālās algas likmes palielināšanai līdz 750 eiro, nepieciešami 22 973 631 eiro. Atbilstoši valdības iepriekš nolemtajam, jautājumu par finansējumu pedagogu minimālās algas likmes palielināšanai 2020.gadā un turpmākajiem gadiem izskatīs valsts budžeta likumprojekta un vidēja termiņa budžeta ietvara likumprojekta sagatavošanas procesā.

TVNET jau vēstīja, ka valdība 18.jūnijā pieņēma grozījumus "Pedagogu darba samaksas noteikumos", paredzot no 1.septembra palielināt pedagogu minimālo atalgojumu par likmi no 710 līdz 750 eiro, tomēr līdzekļus algu palielināšanai paredzēja tikai šā gada budžetā.

Iepriekš pēc valdības sēdes izglītības un zinātnes ministre Ilga Šuplinska (JKP) atzina, ka viņa patlaban nevar nosaukt precīzu avotu, kur iegūt finansējumu skolotāju algu celšanai 2020.gadā. Tiesa, kā vienu no iespējamiem avotiem ministre minēja ietaupījumu, kas radīsies no skolu tīkla sakārtošanas.

Foto: LIZDA pikets par pedagogu algu paaugstināšanu

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu