Aptaujas: Salvīni partijas "Līga" popularitāte turpina augt

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: SIPA/Scanpix

Itālijas iekšlietu ministra Mateo Salvīni vadītās nacionāli konservatīvās partijas "Līga" pārsvars pār citiem politiskajiem spēkiem sabiedriskās domas aptaujās pieaudzis, neraugoties uz medijos izskanējušajām apsūdzībām par nelegāliem sakariem ar Krieviju, liecina piektdien izplatītie aptauju rezultāti.

Atbilstoši aptauju vidējiem rādītājiem, kurus apkopojusi vietne "YouTrend", atbalsts "Līgai" pieaudzis no 35,6% pirms divām nedēļām līdz 36,9%.

Atbalsts "Līgas" koalīcijas partneriem pret establišmenta Pieczvaigžņu kustībai (M5S) un opozīcijā esošajai kreisi centriskajai Demokrātiskajai partijai sarucis par 0,1% procentpunktu, nokrītoties attiecīgi līdz 16,6 un 22,6%.

Galēji labējo opozīcijas partiju "Itālijas brāļi" atbalsta 6,6% itāļu. Šis politiskais spēks nākotnē varētu kļūt par "Līgas" partneri, ja Salvīni izlemtu par sadarbības neturpināšanu ar M5S.

Ceturtdien spriedze "Līgas" un M5S attiecībās no jauna palielinājās, raisot pieņēmumus par ārkārtas vēlēšanām tuvākajā laikā.

Kā vēstīja tīmekļa medijs "Buzzfeed" un žurnāls "l'Espresso", Salvīni bijušais preses sekretārs esot mēģinājis partijai sarūpēt nelegālu Krievijas finansējumu.

Salvīni apsūdzības norada, un atbilstoši "YouTrend" pētnieku vērtējumam spriest par apsūdzību ietekmi uz partijas stāvokli aptaujās vēl ir pāragri.

Kā norāda "YouTrend", "Līgas" popularitātes pieaugums lielā mērā skaidrojams ar Salvīni stingro nostāju pret aktīvistu organizāciju "Sea-Watch", kas sniedz atbalstu nelegālajiem imigrantiem ceļā no Āfrikas uz Eiropu. Salvīni stingrā nostāja elektorātā ir populāra.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu